{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twee vrouwen en drie kinderen

Een baby erbij ineens hebben we drie kinderen, de eerste paar dagen vlogen voorbij.

Afbeelding blog 'Twee vrouwen en drie kinderen'

En dan mag je naar huis, mijn vrouw in de rolstoel met een maxi -cosi op schoot met daarin een kleine baby.

Toen we thuis kwamen waren mijn zus en zwager aan het koken voor de andere twee kinderen, eerder die middag hadden zij al naar hun nieuwe broertje kunnen kijken wat zijn ze trots. Mijn vrouw en de baby gingen naar boven, en voor mij ging ineens het leven gewoon verder. Mijn dochter had een sinterklaas feestje op school gelukkig had ik geregeld dat mijn broertje haar kwam halen om haar te weg brengen. De oudste moest onder de douche en naar bed. Nog even wat visite ontvangen ondertussen kwam mijn dochter thuis, zij moest ook douchen en naar bed. Rond negen uur kon ik even ademhalen en de dag herleven dat duurde ongeveer een minuut want ineens bedacht ik me de kinderen moeten trakteren op school. Uitgeput om tien uur ga ik naast mijn vrouw liggen. Op naar de eerste nacht met een derde kind erbij een baby naast ons bed.

We hadden de eerste nacht overleefd en wat was ik moe, ik miste echt die hormonen die mijn vrouw wel had om die eerste dagen door te komen. De kraamhulp kwam binnen en ik ging de kinderen naar school brengen, mijn dochter zit in onze woonplaats op school en onze zoon zit op speciaal onderwijs vijf kilometer verderop. Snel lever ik de kinderen af en ga ik naar huis, jemig wat een respect voor de partner die er naast staat want diegene moet gewoon meteen weer door als je nog andere kinderen rond hebt lopen. Eenmaal thuis samen genieten, en we hadden een super kraamhulp dus dat was fijn.

Later die ochtend ging ik naar het gemeentehuis om onze kleine man aan te geven. Vol trots en stiekem ook een beetje lacherig ging ik naar binnen, ik moest lachen omdat ik als moeder een kind aan ging geven dat was voor mij even heel apart. Aan de balie zat een niet al te vrolijke mevrouw, en ik zei; ik kom mijn kind aangeven. Waarop zij meteen in de war was ze zei; Oh bent u de moeder? Ik zeg ja, waarop zei zegt; oh meestal komen de moeders niet zelf. Dus ik mocht nu al mijn situatie uitleggen dat mijn vrouw bevallen is en ik niet. Vervolgens zegt ze; als u ook moeder wilt worden van het kind dan moet u gezag regelen en de biologische moeder moet een handtekening zetten en jij moet het kind erkennen en je moet een donorverklaring hebben, ineens dacht ik die donorverklaring heb ik niet maar de rest klopt niet en wat doet zij eigenlijk lelijk tegen mij. Vervolgens zeg ik; we zijn getrouwd dus erkennen hoeft niet, ze bleef erbij ze ging zelfs een boek halen met daarin een tekst hoe het bij de wet geregeld was. Ik zeg tegen die lieve mevrouw; ik maak voor maandag wel een afspraak dan zoek ik het zelf wel uit fijne dag!  Ze roept me nog na, neem je dan wel je vrouw mee? Eigenlijk wilde ik terug lopen van ben je wel helemaal lekker ze is net bevallen en kan amper lopen! Kwaad en heel verdrietig loop ik weg, wat onnozel ik zal toch niet het enige lesbische stel zijn die bij deze gemeente komt aankloppen voor zoiets...zucht. Als ik ook moeder wil worden van mijn kind, nou dat ben ik al stom mens. Nu snel naar huis om het andere kroost weer op te halen en weer heerlijk te knuffelen met iedereen van ons vijf koppige gezin....

Word vervolgt.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je