{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twee vrouwen één zwangerschap deel 4

De donormatch, wat vond ik het moeilijk dat hij/zij niet op mij ging lijken.

Afbeelding blog 'Twee vrouwen één zwangerschap deel 4' Achtergrond blur afbeelding

De donormatch

Tijdens de medische keuring moesten we wat formulieren inleveren met daarbij foto`s van mij en van mijn vrouw en daarop moest het gezicht goed te zien zijn.
Want ze gingen dat meenemen voor onze donormatch.
De arts had ons uitgelegd dat ze meer zouden kijken naar de kenmerken van de biologische moeder en dat ze daar dan een donor proberen te vinden met dezelfde kenmerken als mijn vrouw. Waarop ik vraag waarom moet ik dan een foto van mij inleveren? Ze gaf me toen de uitleg dat het voor het kind heel goed is als hij het meeste op zijn biologische moeder lijkt en dat is dan weer belangrijk voor de hechting tussen moeder kind.

Nu was ik er heilig van overtuigd dat ik mijn foto moest inleveren omdat het kindje dan ook van mij wat kenmerken zou kunnen krijgen, dat zou toch ontzettend bijzonder zijn. Toen we eenmaal deze info hadden gekregen, werd ik ineens intens verdrietig, het was voor mij moeilijk om te horen dat hier echt om de biologische moeder gaat, kwam dan nu de jaloezie zoals ze hadden verwacht?
Nee, dat was het niet, ik vind de hechting met het kindje net zo belangrijk. Juist daarom voelde ik me even echt buitengesloten, ik hoor er ook bij.

Na twee weken werden we gebeld, ze hadden een donor match, mijn vrouw was heel blij en ik was wat terughoudend, door de gemixte gevoelens.
Ze vertelde me dat donor 1.81m langs is, bruin haar en groene ogen.
Groene ogen?! Ja er zat één kenmerk van mij bij. En het gekke was ondanks al die gevoelens over hechting, en zou me dat dan wel lukken, zal het kind mij ook een moeder vinden, dat viel allemaal van me af. Wij mochten gaan insemineren weer een stapje verder, toch wel heel fijn!

Als dit ik zo op schrijf zie je pas hoeveel het eigenlijk met je doet, en dat je je hier niet op voor kan bereiden.
Je groeit ook in dit proces en je gaat steeds meer vertrouwen op het feit dat liefde alles overwint, en dat het helemaal niet uit maakt hoe je kind er uit gaat zien, want ondanks dat hij er toen nog niet was, hield ik al van hem.

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je