{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twee vrouwen één zwangerschap deel 3

Ons verhaal gaat verder dit keer de medische keuring en de Psychosociale intake.

Afbeelding blog 'Twee vrouwen één zwangerschap deel 3' Achtergrond blur afbeelding

Alweer wat weken voorbij waren we weer op weg naar AMC deze keer voor de medische controle.

Dit is om mijn partner haar medische geschiedenis door te lichten en te kijken of haar lichaam geschikt is voor een zwangerschap, gelukkig is ze met vlag en wimpel geslaagd.

De volgende afspraak was een week later en dat was psychosociale intake.

Op de voorlichtingsavond hadden ze daar al wat over verteld en hadden ze al aangegeven dat we daar niet zenuwachtig voor hoefden te zijn, dat waren wij natuurlijk wel.

Wederom zaten we in de wachtkamer, de arts kwam ons halen en riep mijn partners naam. Het voelde een beetje als de schooldokter, niets om bang voor te zijn, er toch totaal geen zin in hebben en maar hopen dat het snel voorbij gaat en je geen gekke dingen hebt.

Ze vroeg ons of we er goed over nagedacht hadden en hoe we het kindje zouden vertellen over zijn vader. Ha, die vraag kunnen we tackelen, ja zeiden we volmondig; we gaan het ons kindje vertellen zoals het is. Hij heeft een donorvader en die heeft ons geholpen om hem of haar te krijgen.

Toen vroeg de arts, hoe het voor mij was dat mijn partner zwanger wilde worden, ik zeg; nou dat vind ik fantastisch inmiddels heb ik zelf twee kinderen mogen dragen dus heel bijzonder dat zij het nu mag ondergaan.

Waarop de arts antwoord; Ja maar in de echte lesbische wereld hebben veel stellen last van jaloezie gevoelens tegenover de partner die de baby draagt. Mijn eerste gedachte was, Ok! waar kan ik lid worden, moet ik mij ergens aanmelden voor de lesbische wereld en krijgen we dan ook een pasje?

Mijn partner keek mij aan en zag dat ik heel direct wilde reageren dus besloot knikkend te bevestigen dat ik de arts gehoord had.

Daarop volgend zeiden we keurig nee daar hebben wij uitvoerig over gesproken en niet het idee dat het zo zou verlopen.

Wat de arts met de echte lesbische wereld bedoelde hebben we zelf maar even ingevuld.

Wij denken dat ze doelde op vrouwen die hun hele leven relaties hebben met een vrouw, en ik daar natuurlijk niet echt bij hoor omdat ik biseksueel ben.

Eenmaal dit gezegd hebben er vreselijk hard om gelachen.

Het klonk ons gewoon echt heel raar in de oren, maar goed wie ben ik?

Verder was het gesprek prima verlopen en was het oordeel van de arts, dat we een stel zijn die er goed over na hadden gedacht en zeker in het leven stonden, dat was goed voor onze aanstaande baby.

Wij begrijpen echt wel waarom het ziekenhuis deze intakes doen, en staan daar ook volledig achter alleen ergens denk je wel overal ter wereld worden stellen ouders en waarom worden wij dan zo doorgelicht?

Het is natuurlijk ook geen proces waar je zonder over na te denken in kan springen..

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je