{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tsja.. Hoe zullen we 'het' noemen?

Het is zover. En het is z贸 interressant. Mijn dochter is er maar druk mee. Kriebelen & Friemelen. Het moet toch een keer ontdekt worden...

Afbeelding blog 'Tsja.. Hoe zullen we 'het' noemen?' Achtergrond blur afbeelding

Mijn oudste dochter van 4 stond te douchen en vertelde me vanachter het douchegordijn dat 'het zo grappig voelt'. Ik wist niet wat ze bedoelde en kon me ook niet echt iets bedenken dus keek om het douchegordijn heen de douche in. Mijn dochter heeft van die piepschuim-achtige douchewand-plakletters. Maar daar kun je dus ook hele andere dingen mee doen... Ik moest even slikken! Maar gelijk heeft ze ; het voelt waarschijnlijk ook best grappig dus boos kon ik er niet op worden. Ik heb 'de activiteit' genegeerd en aandacht gevestigd op hoe knap het is dat ze al zoveel letters op de douchewand had geplakt.

Daar ging ze vervolgens ook heerlijk mee door en de ontdekkingsreis leek vergeten.

Bij het in bed stoppen na het douchen vroeg ze me waarom haar 'doos' een doos heet en bij papa een piemel.

Tsja. Ik heb dat gewoon ooit gezegd.

Voor een jongen zou het waarschijnlijk direct 'piemel' zijn en daarmee verdoezel je niets aan wat het is. Voor een meisje is dat toch echt wat ingewikkelder. Zoveel namen voor 1 lichaamsdeel!

Mijn moeder noemde het bij mij altijd mijn plassertje. Ik weet het daar niet mee. Als ik mijn geslachtsdeel al benoem dan zeg ik foef. Klinkt makkelijk. Bij mijn dochter noem ik het al vanaf dag 1 haar doos. Niet echt een rede voor dat 'doos' het gewonnen heeft van de tig varianten die er zijn voor het meisjes-geslachtsdeel.

Wel waren er een aantal welke ik persoonlijk zo vulgair vond klinken dat we daar bewust ni茅t voor gekozen hebben. Een ander aantal vond ik juist weer te onrealistisch en bijna hilarisch. Neem 'klapdeurtjes' of 'cavia'. Daar kan ik echt niks mee. Alhoewel....Als je dat later tegen je vriendje zegt weet je in ieder geval wel zeker dat er niks gaat gebeuren ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je