{{ message.message }}
{{ button.text }}

Toscaans Rundvlees echt herfst gerecht

Heerlijke stoofpot helemaal voor nu het wat kouder is! mijn kinderen smullen ervan echt herfst gerecht

Afbeelding blog 'Toscaans Rundvlees echt herfst gerecht'

TOSCAANS RUNDVLEES

INGREDIENTEN 4 personen

...

Zout

3-4 el boter of margarine

1 kg runder stoofvlees, in stukken van ±5 x 5 cm

100 g winterwortel, in plakken

1 prei, in ringen

1-2 stengel bleekselderij, in ringen

2 uien, fijngesneden

5 teentjes knoflook, geperst

2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven

250 g gerookte spekblokjes (pancetta)

1 sinaasappel

peper

1 el tomatenpuree

30 g verse rozemarijntakjes

3 dl rode wijn

2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)

1 el bloem

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.

Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.

Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree en het spek-groenten mengsel toe en bak nog ± 1 min.

Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door

Serveertips

Lekker met een brede lintpasta, maar kan ook goed met gebakken aardappels en sla.

Tags: #Mom life, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je