{{ message.message }}
{{ button.text }}

TOP 6: Bespaartips voor een voordelig 2016!

Start 2016 goed met deze handige bespaartips...

Afbeelding blog 'TOP 6: Bespaartips voor een voordelig 2016!'

1. Marktplaats is je vriend!

Dat dure jasje al een jaar niet gedragen? Boeken uitgelezen? Of een leuk bordspel wat nooit gespeeld wordt? Waarom bewaren? Maak een account aan op Marktplaats en verkopen die handel! Het levert mooi wat centen op en jij hebt weer wat ruimte in de kast.

2. ‘Restjesdag’

Voer eens per week een restjesdag in. Gedurende de week bewaar je het eten wat over is in bakjes. Op restjesdag kiest ieder een lekker restje, opwarmen en smakelijk! Scheelt naast de kosten van een maaltijd ook lekker wat tijd!

3. Ontmasker de grootste energieslurpers

Hoeveel energie kost het draaien van een wasje en wat gebeurt er als je de blender aanzet voor het groentehapje van de jongste? Als je hier inzicht in hebt kun je er mooi op inspelen. Dit kan bijvoorbeeld met Toon® van Eneco. Deze slimme thermostaat laat namelijk precies zien wat je wanneer aan stroom en gas verbruikt. Op dit moment, maar ook per dag, week, maand en jaar. En in combinatie met de Slimme Stekkers kun je precies zien hoeveel een apparaat of een groep apparaten verbruikt. Energieslurpers, zoals de TV hoek of een lamp die nog ergens in huis brandt, spoor je zo eenvoudig op.

4. Uitverkoop shoppen

Het klinkt misschien een beetje raar maar een bikini aanschaffen in december is best een slimme zet! Vooral online is zomerkleding in de winter goedkoop (en andersom natuurlijk). Bestellen, thuis passen en tadaa, ready for summer!

5. Sport met een strippenkaart ipv abonnement

Het kan zomaar zo zijn dat je met al je enthousiasme (en goede voornemens) overweegt een duur sportabonnement aan te schaffen. Denk even rustig na of het haalbaar is om elke week een aantal keer te sporten. Een mooi alternatief is vaak een strippenkaart. Zo betaal je alleen voor de zumba/bootcamp/spinning/yoga les die je daadwerkelijk volgt.

6. Gezellige speelgoed-ruil-dag

Organiseer een leuke middag met buren, vriendinnen en familie en laat iedereen speelgoed meenemen waar niet vaak mee gespeeld wordt. Stal alles uit en ‘shop’ een nieuwe set speelgoed bij elkaar.

Heb jij nog een mooie bespaartip? Laat het weten in een reactie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je