{{ message.message }}
{{ button.text }}

Top 5 vader en zoon activiteiten

Afbeelding blog 'Top 5 vader en zoon activiteiten'

Vader-zoon activiteiten zijn vaak echte mannen dingen of natuurlijk jongensdingen waarbij jij je weer even kind kan voelen. Vandaag ben je (even) alleen met je zoon en hier wil je een speciaal moment van maken. Er zijn veel uitjes die je kan ondernemen als vader en zoon uitje maar er zijn ook genoeg dingen om thuis te doen. Ze zijn vaak helemaal niet bijzonder, ver weg of duur maar ze maken de momenten met je zoon wel extra speciaal! Hierbij een top 5 van activiteiten voor jouw vader en zoon moment.

1. Vader en zoon activiteit: LEGO Bouwen

Wanneer je zelf als kind veel met LEGO (of Playmobil) hebt gespeeld  is dit de ideale gelegenheid om het weer te doen! Samen op de grond bouwen aan het thema dat actueel is bij jouw zoon of juist met jouw eigen oude LEGO de thema`s ophalen waar jij mee speelde… is jouw ridderkasteel nog compleet? Wanneer je rug niet zo zit te wachten op uren op de grond kan je natuurlijk ook de LEGO op de keukentafel verspreiden en daar lekker bouwen! Wanneer je niet genoeg inspiratie hebt staan er op internet wel leuke bouwwerken die je kan namaken.

2. Vader en zoon activiteit: Vissen

Misschien kan je het jezelf nog wel herinneren of is het iets dat je graag had willen doen met je vader.. samen vissen! Wanneer je zoon wat ouder is kan je er voor kiezen om `s morgens heel vroeg al naar een mooi plekje in de natuur te gaan en te kijken wat je kan vangen. Het wordt extra speciaal wanneer jullie samen brood smeren en een (roei) bootje huren om samen te gaan vissen. Ondertussen kan je echte mannen onderwerpen bespreken! Denk wel even aan een vispas. Die is in Nederland verplicht. Kijk ook eens bij onze provincie-uitjes zoals in Noord-Holland, Gelderland of Brabant.

3. Vader en zoon activiteit: Klussen

Is jouw zoon net zo (on)handig als jij? Tijd om dit vader en zoon moment te besteden aan klussen!  Je zou er voor kunnen kiezen om samen een kast in elkaar te zetten of een mooie lamp op te hangen maar je kan het ook een stuk eenvoudiger houden! Wanneer je zoon druk `soldaatje ` aan het spelen is kan je met hem een zwaard maken. Van twee takken met touw of van twee planken die je eventueel samen op maat zaagt en een paar spijkers. Een schild hoort er natuurlijk ook bij.
Een ander leuk klusje is het maaien van het gras of het schilderen van de schutting. Jong geleerd is oud gedaan!

4. Vader en zoon activiteit: Naar een sportwedstrijd

Misschien heb jij wel een seizoenkaart van jouw favoriete voetbalclub of bezoek je altijd de hockey wedstrijden in de buurt. Jouw zoon zal vast geïnteresseerd zijn in de sport die jij doet of bekijkt. Wanneer jullie samen gaan kijken kan je de spelers en spelregels doornemen en samen de leuke dingen van de sport beleven. Dit hoeft heus niet altijd in landelijk verband te zijn, kijken bij een plaatselijke club of bij een team van een vriend, oom of kennis is ook al heel erg leuk! Wanneer jouw zoon zelf een sport beoefend vind hij het vast ook heel gezellig als jij hem naar de wedstrijden brengt en hem positief aanmoedigt tijdens de wedstrijd!

5. Vader en zoon  activiteit: Auto`s kijken

Is jouw auto aan vervanging toe of juist nog lang niet? Als je een autoliefhebber bent vind je het vast leuk om af en toe eens bij een dealer of autogarage te kijken. Samen met je zoon kan je rondlopen tussen de auto`s en hem alvast vertellen waar je op moet letten wanneer je een auto koopt. Misschien kunnen  jullie samen wel een proefritje maken…
Veel dealers hebben af en toe een open dag met een springkussen, de mogelijkheid tot auto wassen en/of andere extra`s. Op deze dagen is het helemaal leuk om een bezoek te brengen. Vaak ga je dan ook met een leuke bouwplaat, stickers of iets anders naar huis.

Nog meer vader en zoon activiteiten

Tijdens het interviewen van diverse papa`s kwamen er nog meer verschillende vader en zoon activiteiten naar voren. Enkele voorbeelden zijn: Samen de bbq aanmaken; het eten bereiden op de bbq; gourmet klaarmaken; ramen van de bovenverdieping zemen, vliegeren, zwemmen en de tuin onderhouden.

Ben je juist op zoek naar vader en dochter activiteiten? Klik dan eens hier.

Wat vind jij een leuke vader en zoon activiteit?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je