{{ message.message }}
{{ button.text }}

Top 5: opvoedtips voor ouders!

Afbeelding blog 'Top 5: opvoedtips voor ouders!'

Opvoeden is niet de makkelijkste taak, maar je kunt het wel leren en aan anderen ouders vragen hoe zij ermee omgaan. Een goede opvoeding zal de relatie tussen jou en je kind versterken. Natuurlijk speelt de omgeving en de school ook een rol hoe jouw kind uiteindelijk wordt, maar als ouders kun je ook wat doen om jouw kind netjes op te voeden en in de toekomst goed in de maatschappij te laten functioneren. Hier een top 5 met opvoedtips!

 • Tip 1: Geef je kinderen onvoorwaardelijke liefde.

  Vergeet niet dat kinderen groot worden, ze kunnen niet altijd een baby blijven. Maar zorg er wel voor dat je in hun veel tijd met ze hebt doorgebracht, zodat ze aan je gehecht raken. ook voor later heel goed, zodat je leuke verhalen te vertellen hebt.
 • Tip 2: Verplaats je eens in je kind

  Soms vind je het irritant als je kind om dingen blijft zeuren. Maar als je denkt aan de tijd dat jij nog 9 jaar oud was dan kun je ze meer begrijpen. Verplaats je in de leeftijd van je zoon of dochter en probeer te denken vanuit hun standpunt, zodat je ze meer begrijpt.
 • Tip 3: Ontwikkel gezonde eetgewoontes op jonge leeftijd.

  Begin op jonge leeftijd je kinderen te voeden met gezond eten als fruit en groenten. Zodat zij op volwassen leeftijd dit ritme aan kunnen houden. Geef ze eens een appel of banaan in plaats van chips of snoep. Voedingsgewoontes worden al ontwikkeld op jongen leeftijd dus laat je kinderen wennen aan gezond voedsel.
 • Tip 4: Maak tijd voor het gezin.

  Houd je aan "family-time". Veel ouders komen laat thuis vanwege een drukke baan, maar je kunt er voor zorgen om een regel te maken dat jullie allemaal 1 keer per week samen eten aan tafel, zodat jullie toch bij elkaar zijn. En ook 2 keer per week bordspellen doen met het gezin is een goed idee, zo krijgen de broers en zussen ook een sterkere band samen.
 • Tip 5: Maak je kind zelfstandig.

  Je moet niet alles voor je kinderen doen, anders worden ze te afhankelijk. Kinderen moeten de mogelijkheid hebben om zelf dingen te doen zonder de hulp van de ouders. Wanneer kinderen zelf iets gedaan hebben, kunnen ze ook trots worden op zichzelf. En het is ook fijn als je kind gewend is zelfstandig taken uit te voeren voor later. Je kunt ermee beginnen door bij het vouwen van de was je kind naast je te laten zitten en mee laat helpen vouwen. Maar je maakt ze ook zelfstandig door samen met ze hun kamer op te ruimen, zodat ze het de volgende keer zelf kunnen.

Meer opvoedtips lezen? Klik dan hier.

Heb jij nog opvoedtips voor andere ouders? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je