{{ message.message }}
{{ button.text }}

Top 10 leuke uitjes bij lekker weer!

Met een beetje geluk, hebben we heerlijke zonnige dagen in Nederland! Maar wat ga je doen op zo’n dag met de kids? Hieronder 10 leuke uitjes bij lekker weer.

Afbeelding blog 'Top 10 leuke uitjes bij lekker weer!'

1: Dagje dierentuin

Nederland heeft prachtige dierentuinen. Grote, kleine en dierentuinen met hele speelparken erbij. Dierentuin Amersfoort is bijvoorbeeld een hele mooie dierentuin met plezier voor jong en oud. Maar ook Burgers Zoo is een prachtige dierentuin, die ook onderdelen heeft waar het lijkt alsof je in de woestijn loopt (Burgers Bush) en kun je de oceaandieren van dichtbij bekijken (The Ocean). In Safari Park de Beekse Bergen kun je zelf in een auto, of in een bus van het park, rondrijden tussen de wilde dieren, een heus avontuur. Je kunt ook naar dierenparken zoals de Apenheul, waar veel apen te zien zijn, waarvan vele los rondlopen in het park. Of het Dolfinarium, waar je kunt genieten van dolfijnen shows, roggen kunt aaien en andere zeedieren kunt bewonderen.

2: Dagje pretpark

Er zijn pretparken voor jonge kinderen, maar ook voor de wat oudere kids. Voor jonge kinderen moet je denken aan parken zoals Julianatoren of Plopsa indoor. Ook Toverland in Noord Limburg is een echte aanrader voor de kleintjes, dit park is helemaal overdekt, dus ook te bezoeken bij minder lekker weer. Voor de wat groteren kun je naar pretparken zoals Hellendoorn of Walibi, waar vooral de wat grotere attracties favoriet zijn. En wil je het combineren, of wil je er gewoon heen omdat het een prachtig pretpark is: de Efteling is voor jong en oud een hele mooie plek om een dagje door te brengen met mooi weer.

3: Kinderboerderij

Is die dierentuin nog iets teveel, of wil je het gewoon klein en dichtbij houden, dan kun je op een heerlijke dag naar de kinderboerderij gaan. Vaak zit er overal wel een kinderboerderij in de buurt. Kleintjes kunnen hier dicht bij de dieren komen, konijntjes aaien, geitjes te eten geven. Een fijne plek om tijd met je kindje door te brengen.

4: Zwembad

Op een warme dag is het heerlijk om verkoeling te zoeken. En waar beter vind je dat, dan in het zwembad! Overal heb je de kleinere zwembaden wel, waarvan soms een deel ook buiten is. Maar je kunt ook kiezen voor prachtige zwemparadijzen zoals De Eemhof. Hier kun je met gemak met veel plezier een dag doorbrengen en eigenlijk is een dag niet genoeg.

5: Dagje aan zee

We hebben in Nederland heerlijke stranden. Op mooie dagen stroomt al gauw een groot deel van het land naar de kust om een dagje naar het strand te gaan. Zandvoort en Scheveningen zijn favoriete plekjes in Nederland. Je kunt natuurlijk ook naar een natuurmeertje dichter in de buurt gaan. Hier is het niet minder genieten dan aan zee. Lekker de verkoeling opzoeken.

6: Speeltuin

Is het budget niet zo groot of wil je gewoon in de buurt blijven, dan is een speeltuin ook een leuke plek om op een mooie dag tijd door te brengen met kleine kinderen.

7: Picknicken

Picknicken is eigenlijk heel goed te combineren met een dagje speeltuin. Neem een kleedje mee, wat te drinken en eten en maak er echt een dagje uit van. Terwijl je kind van de glijbaan glijdt, pak jij nog een lekker drankje in het zonnetje.

8: Grotere speelparken

In Nederland zijn een paar hele mooie speelparken. Dus is het speeltuintje om de hoek niet meer genoeg voor jouw kind, dan heb je nog heel veel keuze. Speelpark Oude Valkeveen is er zo een. Prachtige speeltuinen en spannende attracties. Er is zelfs een strandje waar papa en mama op het gras kunnen ontspannen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Maar ook Linnaeushof is een aanrader. Het is de grootste speeltuin van Europa! Ook hier de combinatie van speeltuinen met een waterpretpark, voor uren plezier.

9: Dagje openluchtmuseum

En een dagje erop uit en gelijk wat leren? Dan is een dagje openluchtmuseum een aanrader. Enkele openluchtmusea in Nederland zijn bijvoorbeeld het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Hier kunnen kinderen karweitjes doen die men vroeger deed, of kijken naar de dieren die er rondlopen. Er is een hoop te doen voor jong en oud. Ook Archeon is een mooi openluchtmuseum in Alphen aan den Rijn. Van de prehistorie tot de Middeleeuwen, je maakt het daar allemaal mee.

10: Met een zwembadje op het balkon of in de achtertuin

Soms is het ook gewoon lekker om thuis te blijven, terwijl de kids in de tuin of op het balkon aan het spelen zijn. Zet een opblaasbadje op en ook verkoeling is geregeld. Je kunt zelf ook even lekker pootje baden.

Heb jij ook nog leuke uitje-tips? Laat het weten in een reactie!

Geschreven door mama Mayra

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je