{{ message.message }}
{{ button.text }}

To pil, or not to pil.

De pil gebruiken juist om zwanger te raken. Klinkt als iets heel tegenstrijdig hè? Toch spookt het rond in mijn hoofd...

Afbeelding blog 'To pil, or not to pil.' Achtergrond blur afbeelding

Dat mijn cyclussen lang en wisselend zijn is niets nieuws onder de zon. Of misschien kan ik beter zeggen 'onder het wolkendek'. Volgens mij is het vandaag voor het eerst herfstig weer! Goed. Mijn cyclus...

Een cyclus van 70 dagen is niet iets wat mij nog erg verbaast. Sinds december heb ik maar één keer een kortere cyclus gehad, de rest was allemaal 70+. Ik was dan ook wel verbaast dat deze week zo ineens mijn cyclus opnieuw begon na 36 dagen! Ik heb een vreugdedansje gedaan, want zal dit betekenen dat mijn cyclus zich aan het herpakken is na een aantal kilo's af te zijn gevallen?

Vorige week was ik in gesprek met een "collega kunstenares". Zij zit zelf in een ivf traject en moet noodgedwongen weer aan de pil. Toen besloot ze mij de vraag eens te stellen; "Waarom ga jij niet een tijdje aan de pil?" Geheel toevallig had ik daar net zelf die week ook aan gedacht. Toen ik vorig jaar bij de huisarts kwam met mijn wisselende cyclus kreeg ik ook als tip om de pil te gaan gebruiken, want een wisselende cyclus was iets hormonaals en de pil kon misschien mijn lichaam wel resetten. Ik vond dat toen zo'n belachelijk idee. Ook de gynaecoloog keurde dat begin dit jaar af. Toch dook de pil weer op in mijn hoofd. 

Na weer een cyclus van 70 dagen te hebben gehad, en nu weer richting de 40 dagen, zag ik de bui al hangen dat ik over een tijdje weer de 70 dagen aan zou tikken. En toen ik daar over na zat te denken besloot ik in mijn gedachte dat het gebruik van de pil mij misschien inderdaad wel zou kunnen helpen. Vooral na het gesprek dat ik vorige week had met die ene dame was ik vastbesloten. Ik vond de pilstrippen terug die ik vorig jaar al eens had besteld en controleerde ze op de houdbaarheidsdatum. Ik wist het zeker. Bij mijn volgende menstruatie zou ik zeker aan de pil gaan.

Maar toen kwam daar ineens mijn menstruatie, en voor mij redelijk op tijd. En daarmee sloeg ook de twijfel toe. Moest ik dit wel doen? Ik bedoel, voor het ontpillen ben ik niet bang wanneer ik weer opnieuw zal stoppen. Ik heb altijd een regelmatige cyclus gehad na het stoppen met de pil, alleen na de miskraam is dit enorm in de war geschopt. Ik ben ook alle drie de keren snel zwanger geraakt na het stoppen dus wellicht kan me dit helpen. Anderzijds zit ik toch ook wel met bepaalde dingen. De pil is er juist om zwangerschap tegen te gaan. En wat als mijn lichaam nu inderdaad weer wat regelmaat krijgt nu ik zo wat aan het afvallen ben? Dan is de pil niet nodig. Daarbij wil ik niet voor eigen God gaan spelen. Dit zijn situaties die je niet in de hand hebt, want hoe je het ook went of keert, het komt toch zoals het komt en anders niet. Dus tja, twijfel twijfel. Wel doen, niet doen....

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je