{{ message.message }}
{{ button.text }}

To all desperate mums

Zit je met je handen in het haar? Houd hoop. Er komen betere momenten. Echt.

Afbeelding blog 'To all desperate mums'

Dag mama,

Ben je net bevallen en zie je spoken dansen op het plafond door desperaat slaapgebrek? Moeite één voet voor de andere te zetten door moeheid, ziekte, of algehele uitputting? Zit je thuis met een huilbaby, en vraag je je af of je ooit nog écht zult lachen of genieten? Heeft de kleine verschrikkelijke driftbuien? Weigert je hummel om je ook maar één moment met rust te laten, waardoor je denkt dat je nooit meer een rustig momentje zult hebben?

Welnu. Vrees niet.

Op dit moment zit Baby op zijn hobbelpaard. Hij stapt er af en maait vrolijk de stofzuiger door het huis. Hij babbelt tegen de boerderijbeestjes die soms van de glijbaan af zoeven. Dan aait hij het houten paard weer, en "belt" even met de stofzuigerslang die als een gevaarlijke cobra om zijn schouders hangt.

Ik, de hardwerkende mama, heb even pauze op de bank. Het is schaars, maar Baby speelt heerlijk. Zelf. Natuurlijk houd ik hem in de gaten. Maar het is vredig. Hij voelt zich even goed. Geen tandjespijn, geen driftbui, niet moe, zijn broodje en karnemelk veilig in zijn buik...

En, mama's en papa's die dit lezen: ik heb relatief weinig oppas, chronisch slaapgebrek en wat medische akkefietjes (om het smakelijk te vermelden), en Baby heeft zoals iedereen zijn huil- en driftbuien. Daardoor weet ik maar al te goed hoe het voelt wanneer je vingertoppen vastgesmolten lijken te zitten in je ongekamde haar.

En toch. Die verrukkelijke momentjes komen. Zoals nu. Wanneer dat is, valt niet te voorspellen. Maar nu, op de bank, met mijn neus achter het raam met de winterzon erop, och, het is smullen.

Nog een tip: speel wat Jazz & Rain (als je ervan houdt): het heeft een rust- en sfeer-gevend effect. (http://www.jazzandrain.com)

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je