{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips voor uit eten met je kind

Afbeelding blog 'Tips voor uit eten met je kind'

Uit eten met je kind; sommigen moeten er niet aan denken, anderen weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. Hieronder wat informatie en tips zodat dit wel kan! Wees vooral niet te bezorgd wat andere gasten van het restaurant ervan vinden. Als jullie uit eten willen gaan met je gezinnetje moet dat zeker wel kunnen. En oppas regelen zoals de meeste zouden doen is dan ook helemaal niet nodig!

Tijdstip uit eten

Uit eten met je kind betekend dat je niet te laat kunt gaan tafelen. Zorg dat je reserveert of aanschuift voordat je kind normaal eet. Mocht je kind te laat eten, dan kan het vervelend worden. Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe laat jullie normaal eten, maar het meest geschikte tijdstip om te beginnen is zo rond vijf uur.

Restaurant

De keuze van het restaurant is natuurlijk ook belangrijk. Op internet zijn vele kindvriendelijke restaurants te vinden. Even googlen en je hebt zo een hele lijst. Op www.uitmetkinderen.nl kun je een overzicht vinden per gemeente een overzicht van kindervriendelijke restaurants. Mocht je kiezen voor een restaurant waar geen kinderhoek of iets dergelijks is dan kun je zelf iets meenemen om je kind bezig te houden. Bovendien kies je een restaurant waar ze ook eten hebben voor je kind.

Je kind bezighouden

Je kind zou je bezig kunnen houden in de speelhoek, indien die aanwezig is in het restaurant. Mocht er geen kinderhoek zijn, dan kun je zelf iets meenemen. Je zou eventueel een klein puzzeltje mee kunnen nemen of iets om te kleuren. Zo kun je, je kind tussen gangen door bezig houden. Dit kan eventueel ook met smart Phone of Tablet, echter kan dit ook weer extra overlast geven als het geluid te hard staat. In plaats van een Smart Phone of Tablet zou je ook een spelcomputer mee kunnen nemen zoals een Nintendo DS of een PSP.

Tips

  • Ga vooral niet gestrest de deur uit. Je eigen stress kan overslaan op je kind.
  • Kies voor een kindvriendelijk restaurant met speelhoek.
  • Geen speelhoek? Neem dan iets mee om je kind mee te vermaken.
  • Kies een restaurant waar ze eten hebben, waarvan je weet dat je kind het lust.
  • Kies een tijdstip welke niet te laat is voor je kind om te eten.

Maar de allerbelangrijkste tip: ga vooral genieten van het eten en het gezelschap van je gezin. En als jullie het naar jullie zin hebben dan komt het helemaal goed en zal de kleine zich heus wel gedragen!

Naar welk restaurant ga jij het liefst naar toe met je kind? Laat het ons weten via een reactie hieronder.

Geschreven door mama Kim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je