{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips voor ontspanning kinderen

Afbeelding blog 'Tips voor ontspanning kinderen'

Tegenwoordig is het leven ook voor jonge kinderen al hectisch genoeg. Zodra ze op school zitten komen er veel extra dingen op hen af. Wat dacht je van speelafspraken, zwemles en activiteiten op school? Natuurlijk zijn er kinderen die daar tegen kunnen, maar de meeste kinderen hebben het echt nodig om regelmatig even bewust te ontspannen. Hoe kan je je kind helpen te ontspannen?

Voorlezen voor het naar bed gaan

Even voorlezen voor het naar bed gaan zorgt ervoor dat het hoofd van je kind even helemaal leeggemaakt wordt. Bovendien is het een prettig moment voor jullie samen. De perfecte ontspanning voor jou en je kind.

Badderen

Zorg voor een lekkere badschuim of badolie om tot rust te komen. Denk hierbij aan badschuim speciaal voor kinderen met bijvoorbeeld lavendelolie (onder andere Zwitsal of Kneipp). Je kind wordt lekker schoon en fris, maar kan zich op deze manier ook prima ontspannen.

Kindermassage

Masseer je kind eens zachtjes. Je kind wordt er rustig van, maar daarnaast kan masseren ook helpen tegen problemen met de concentratie, faalangst, stress, buikpijn en hoofdpijn. Heb je geen idee hoe je je kind moet masseren? Zoek maar even op google en je vindt diverse kindermassage-cursussen, beschrijvingen en zelfs praktijken gespecialiseerd in kindermassage.

Kinderyoga

Yoga is hot. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Je kind doet oefeningen en op deze manier leert hij te ontspannen en krijgt hij meer zelfvertrouwen. Bovendien vinden de meeste kinderen het ook hartstikke leuk om te doen. Zie het als ontspanning spelletjes.

Bescherm je kind

Kinderen vinden bijna alles leuk en willen het liefst overal bij zijn. Toch kan dat uiteindelijk ten koste van het kind zelf gaan. Probeer een beetje een balans te vinden tussen actief zijn en rustmomenten. Vooral gevoelige kinderen hebben er moeite mee als hun hele dag wordt volgepland. In dat geval is het extra belangrijk om grenzen te stellen. Dus niet 5 speelafspraken per week of 3 sporten tegelijk. Houdt ook rekening met de leeftijd en de periode waarin het kind zich bevindt. Zo is het verstandig om een kind dat net naar school gaat, nog even niet op zwemles te doen. Dit kan op dat moment net teveel zijn.

Televisie kijken

Soms is televisie kijken zo slecht nog niet. Gewoon even lekker een gezellig filmpje kijken op de bank.

Sporten

Natuurlijk is sporten gezond en bovendien is sporten ook nog eens de ideale manier om de zinnen te verzetten. Maar ook hier geldt: zoek de juiste balans. 3 keer per week sporten werkt niet voor ieder kind even goed.

Knutselen

Lekker een beetje ongedwongen kliederen met blaadjes, verf, klei of plak werkt voor veel kinderen heerlijk ontspannend. Perfect als ontspanning spelletje. Je kan er ook voor kiezen om tijdens het knutselen wat ontspannende muziek op te zetten.

Zoek de natuur op

Even rennen in het bos of park. De natuur doet iedereen goed!

Heb jij een manier om je kind te laten ontspannen? Laat het ons weten door je reactie hieronder te plaatsen.

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je