{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips voor de perfecte kerstboom

Maar hoe kun je jouw kerstboom omtoveren tot dé sfeermaker van het huis? Bekijk onze tips voor de perfecte kerstboom!

Heeft Sinterklaas het land weer verlaten? Dan is het voor velen tijd om de kerstdecoratie van zolder te halen. Iedereen wil in de decembermaand wel wat sfeer in huis brengen en het ultieme decoratiestuk is dan natuurlijk de kerstboom. Daarbij kun je je laten inspireren door de prachtigste kerstbomen ter wereld, al zijn die stuk voor stuk wel heel bijzonder en in ieder geval qua grootte niet in een gemiddelde eengezinswoning te krijgen. Heb je bijvoorbeeld ooit de bijzonder verlichte kerstboom gezien op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev? Of de gigantische exemplaren bij het Rockefeller Centre in New York of bij Lafayette in Parijs? Maar hoe kun je jouw kerstboom omtoveren tot dé sfeermaker van het huis? Bekijk onze tips voor de perfecte kerstboom!kerstboom2

Verzorging

Er vanuit gaand dat je kiest voor een echte boom, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Leg de boom eerst een dag in een koele ruimte, zoals een garage. Zet de boom vervolgens een dag in een emmer water. Dan zal de boom zich volzuigen. Blijf hem hierna ook voldoende water geven om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk mooi blijft. Zet de boom op een plek waarbij hij niet te dicht bij lampen of verwarming staat (minimaal twee meter erbij vandaan is het beste). Hiermee voorkom je dat de naalden vroegtijdig gaan vallen door uitdroging. Ook dicht bij een deur die regelmatig open en dicht gaat kun je een kerstboom beter niet zetten. Begin de boom niet meteen fanatiek op te tuigen, maar laat hem een dag of wat acclimatiseren op de plek waar je hem wilt hebben. De takken kunnen wat gaan hangen; wanneer je daarop wacht zal de versiering beter tot zijn recht komen. Let op de luchtvochtigheid in huis, want ook dat beïnvloedt het mogelijke naaldverlies. Met deze tips werk je aan de houdbaarheid en heb je langer plezier van je kerstboom.

Inspiratie

In de maand december kun je op allerlei locaties inspiratie opdoen: Kerstbeurzen, tuincentra, ze staan vol met kerstspulletjes. En websites als www.demooistekerstboomvannederland.nl geven ook een kijkje op hoe anderen het aanpakken. Let eens op het kleurgebruik en wat er precies in de boom hangt. Welke combinaties van versieringen doen het goed? Wat spreekt jou aan? Afkijken mag!

Kleur

Traditioneel zijn donkerrood, donkergroen en goud typische kleuren voor je kerstboomversiering. Maar anno 2013 kan er veel meer dan enkel deze kleuren. Voor een waar pronkstuk in je woonkamer is het handig als hij matcht met de andere kleuren in je interieur. Een kerstboom met versiering in één of twee kleuren (bijv. zilver en blauw) kan een enorm warm en chic effect geven. Dat is een boom met een moderne uitstraling. Goud met zilver kan echt niet en wil je een moderne kerstboom, laat dan de sneeuwpopjes maar achterwege. Nachtelijke tinten kunnen juist wel heel goed. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan donkerpaars, donkerblauw en zwart! En wat dacht je van een boom vol chique parels, zilveren ballen en nepkristallen? Wil je het helemaal in stijl doen, leg dan ook kerstballen in schalen neer in je woonkamer en zet kaarsen neer in dezelfde kleuren als je in de kerstversiering gebruikt.

Wat gaat erin?

Begin met de verlichting. Dat is tenslotte de basis voor elke kerstboom. Let erop dat iedere laag lampjes heeft en ze goed verdeeld zijn over de gehele boom. Naast een piek en kerstballen zijn er allerhande figuren, bloemen, engeltjes en dergelijke om je boom mee te versieren. Pas op dat je hem niet te vol hangt, want dat geeft een rommelig geheel. Maar wat misschien nog veel persoonlijker is: maak zelf met je kind(eren) versiering! Er zijn ook wat betreft kerstbomendecoratie trends om te volgen. Je kunt ervoor kiezen daarin mee te gaan, al zie je wel verschillende elementen elk jaar terugkomen. En bepaalde stijlen blijven altijd mooi. Het is maar net waar je van houdt. Hema gaat dit jaar voor hippe roze en gele kerstballen met rode of groene stippen erop, waar Jan des Bouvrie met zijn immer wit-zwarte kerstballen met ‘love’ en ‘peace’ tekst erop probeert te scoren. Riverdale kiest voor ‘berry red’ en winters wit in de accessoires en bij de Blokker kun je zelfs kiezen uit vier verschillende thema’s. Maar wat je ook doet, bedenk maar dat je niet Mark Husseys duurste kerstdecoratie wereldbol met diamanten in je kerstboom hoeft te hangen om een geweldige sfeer in huis te creëren!kerstboom3 Fijne feestdagen! Geschreven door mama Lianne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je