{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips voor de leukste uitjes met kinderen in Utrecht

Afbeelding blog 'Tips voor de leukste uitjes met kinderen in Utrecht'

In de middelste provincie van Nederland, in Utrecht, is genoeg te doen voor kinderen. In dit artikel vind je de leukste uitjes met en voor kinderen.

Dierenpark Amersfoort

In 2012 is Dierenpark Amersfoort uitgeroepen tot ‘meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland’. Deze dierentuin mag je dus zeker niet missen! In de dierentuin vind je natuurlijk allerlei mooie dieren. Erg leuk en leerzaam voor kinderen! Sinds 2012 vind je in Dierenpark Amersfoort de “Klim-alles-route”. Met deze route, die onder andere bestaat uit touwbruggen (omgeven door grote, stevige netten), klim je over het verblijf van de beren heen! Erg spannend voor kinderen en ook heel leuk voor hun ouders. In de dierentuin zijn ook een aantal speeltuinen aanwezig, een draaimolen en je kunt een ritje met het treintje maken. Klik hier voor meer informatie.

KidzCity

In de hoofdstad van Utrecht, in de stad Utrecht, vind je KidzCity. KidzCity is het grootste indoor attractiepark van de Randstad. In dit attractiepark staat onder andere een paarden carrousel, je kunt er laser gamen, er is een familieglijbaan, botsautootjes en een klimkasteel. De kinderen vermaken zich dus prima in KidzCity met botsen, zweven, draaien, klimmen, glijden, rijden en kruipen terwijl de ouders toezicht kunnen houden op één van de terrasjes of Eredivisie Live kunnen gaan kijken. Klik hier voor meer informatie.

Dick Bruna huis

Tegenover het Centraal Museum in Utrecht, staat het ‘Dick Bruna huis’ bekent van de Nijntje boeken. In dit huis kun je de complete Dick Bruna collectie bezichtigen. Deze collectie bestaat uit meer dan 7000 werken van Dick Bruna. Zo vind je er onder andere zijn kinderboeken en boekomslagen. Er worden in het Dick Bruna huis regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het maken van een Nijntje lampion voor Sint Maarten. Meer informatie? Klik hier.

Universiteitsmuseum Utrecht

Voor wat oudere kinderen die het leuk vinden om dingen te leren, is het Universiteitsmuseum Utrecht een leuk uitstapje. Hier kun je bijvoorbeeld een stuk aluminium zien zweven en een kegel omhoog zien rollen! In het jeugdlab kun je zelf aan de slag of je kunt op onderzoek gaan in museumtuin De Oude Hortus. Meer informatie? Klik hier.

Ballorig

In Houten kun je naar speelparadijs Ballorig. Hier kunnen kinderen springen op een mega trampoline, klimmen op mega klimrekken en racen op het autocircuit. Voor de allerkleinste kinderen is er een speciaal peutergedeelte. Voor meer informatie klik hier.

Soesterduinen

Natuurlijk hoeven uitjes met kinderen niet altijd (veel) geld te kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooie natuur die je kunt vinden in de provincie Utrecht. Zo kun je in Soest naar de Soesterduinen. De Soesterduinen is een zandverstuiving die deel uitmaakt van de Utrechtse Heuvelrug. In deze zandverstuiving kun je heerlijk wandelen, picknicken, voetballen, rennen, springen en wat je nog maar meer kunt verzinnen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust de natuur ontdekken, zoeken naar mooie stenen en takjes en kleine beestjes. Hier kun je je dus samen met je kinderen best een hele dag vermaken! Een perfect en goedkoop uitje.

Heb jij nog tips voor leuke uitjes in Utrecht? Laat het weten in een reactie!

Geschreven door mama Sharon

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je