{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips voor de inrichting van de kinderkamer

inrichting kinderkamer

Afbeelding blog 'Tips voor de inrichting van de kinderkamer'

Voordat je het weet moet je de babykamer veranderen in een echte kinderkamer. Je kleine schat wordt groot en heeft een groter bed nodig. Misschien meteen een mooi moment om de hele kamer aan te pakken. Behalve slapen, zal je kindje ook vaker op zijn of haar kamertje gaan spelen. Het is dan ook handig als je materialen gebruikt die tegen een stootje kunnen. Laminaat is bijvoorbeeld beter schoon te houden dan vloerbedekking. Verder is het mogelijk om vliesbehang te kopen er daar overheen te schilderen. Het vliesbehang zorgt ervoor dat oneffenheden op de muur gecamoufleerd worden en je kunt zelf de kleur verf bepalen. Wil je na een paar jaar de kamer weer veranderen, hoef je er alleen nog maar overheen te schilderen. Het is ook leuk om magneetverf op de muur te gebruiken. Op de muren kleuren is natuurlijk dubbel zo  leuk. Klein detail; je moet wel leren het alleen op de kinderkamer te houden, voordat je kindje een fantastisch ‘kunstwerk’ op alle muren in huis aan het creëren is.kinderkamer

Veiligheid

Veiligheid staat uiteraard voorop, dus zorg dat de kleine vingertjes niet in de stopcontacten kunnen verdwijnen, er niet geklommen kan worden en ramen niet zomaar open kunnen. Met een deurblok kun je voorkomen dat er vingertjes tussen de deur kan komen.

De kleuren

Omdat het om spelen en slapen gaat om de kamer, is het de kunst om met kleuren de creativiteit te stimuleren, maar ook om rust te krijgen. De kleur vormt een belangrijk aspect, ze beïnvloeden namelijk de stemming. Rood is minder geschikt voor de kinderkamer. Zachte kleuren of blauw zorgen voor rust en geel zorgt voor vrolijkheid.

Thema

Het is ook ontzettend leuk om een thema te verzinnen voor in de kamer. Misschien is je meisje dol op prinsessen, is je zoontje gek van auto’s, of wil je een ware voetbalkamer maken om je kind dolgelukkig te maken. Het is mogelijk een behang te vinden in de stijl die je wilt, maar ook muurstickers zijn een optie. Deze kun je ook weer gemakkelijk verwijderen. Tegenwoordig is het hip om een behangetje te laten maken van een eigen foto!

Opbergruimte

Vaak is extra opbergruimte ook erg fijn om al het speelgoed in op te bergen. Wanneer je geen ruimte hebt voor een speelgoedkist, kun je natuurlijk ook bakken voor onder het bed kopen, de ruimte boven op de kast benutten en sommige accessoires kun je ook heel gemakkelijk aan de muur hangen.

Decoratie

Met wat decoratie, maak je het geheel af. Wanneer je voor andere kleuren kiest dan de hoofdkleur is, maak je het spannend. Houd je het bij dezelfde kleuren, dan creëer je rust. Met een dekbedovertrek in de juiste kleuren of stijl, een lamp die het thema benadrukt en een mooie speelgoedkist geheel in stijl, tover je de kamer van je kindje helemaal om. Geschreven door mama Sabine

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je