{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips en richtlijnen veilig slapen baby

Afbeelding blog 'Tips en richtlijnen veilig slapen baby'
Slaapt mijn baby te veel of te weinig, wat is de beste slaaphouding, met dekbed of toch beter niet? Dit zijn enkele vragen die de meeste ouders regelmatig stellen, misschien heb jij deze vragen ook wel, daarom enkele tips en richtlijnen wat het slapen betreft.     Slapen is naast voeding, liefde en aandacht een van de belangrijkste levensbehoeftes van een baby. De eerste dagen slaapt de baby heel veel, zo’n 16 à 20 uur per dag. De baby moet namelijk, net als de mama, bijkomen van de bevalling. Hierna slaapt de baby zo’n 16 uur per dag. Een dag- en nachtritme is de eerste tijd nog niet echt van belang, de baby wordt namelijk vanzelf wakker voor voeding. Na het verschonen, voeden en natuurlijk na het lekkere knuffelen valt de baby weer in slaap voor zo’n 2 tot 3 uur. Je zult al snel merken dat baby’s overal kunnen slapen: in de auto, wieg, kinderwagen en natuurlijk in jouw armen. Voor de baby is het vooral belangrijk dat hij zich veilig en geborgen voelt. Na 3 maanden slaapt het kindje nog 15 uur per dag; 10 uur ’s nachts en 3 kleine slaapjes overdag. Baby’s slapen nog 14 uur per dag als ze een half jaar oud zijn, veel baby’s hebben dan nog maar 2 slaapmomentjes overdag. ’s Nachts slapen baby’s van een half jaar oud ongeveer 11 uur. Dit slaapritme houden baby’s aan tot een leeftijd van ongeveer anderhalf jaar, de slaapjes overdag zullen vanaf dan korter worden. Hierna hebben kinderen vanaf ongeveer 18 maanden nog maar 1 middagslaapje nodig.

Baby veilig slapen

Je weet nu hoeveel een baby slaapt, goede hulpmiddelen als het bedje, slaapzak en babyfoon zijn belangrijk. De veiligste slaaphouding voor een baby is op de rug slapen. Het gezichtje ligt dan namelijk vrij. Leg je kindje de eerste twee jaar in een babyslaapzak, hierin slapen ze het veiligst want: - de baby kan niet met het hoofdje onder het beddengoed komen - jonge baby’s rollen zich minder makkelijk van de rug naar de buik - tijdens het slapen kunnen de dekens niet wegglijden, het kindje blijft dus warm - uit bed klimmen wordt hierdoor ook moeilijker Leg je kindje altijd in zijn eigen wiegje of een bedje, bij papa en mama in bed slapen is wel gezellig, maar is niet geheel risicovrij. Zo kan het snel te warm worden voor de baby, de baby kan uit het bed vallen en de kans bestaat dat het gezichtje bedekt raakt, wat het ademen vermoeilijkt. Naast een wiegje en een babyslaapzak is de babyfoon onmisbaar! Je kunt natuurlijk niet de hele dag bij de baby zijn, het is zelfs aan te raden dat je tijd voor jezelf maakt als de baby ligt te slapen. De babyfoon neem je eenvoudig overal mee naar toe, jij hebt een momentje voor jezelf en je weet te allen tijde hoe het met je kindje gaat, een echte win-winsituatie dus!

Pink or Blue – van autostoelen, babyfoons tot en met speelgoed en luiers

Pinkorblue.nl is dé online shop voor baby’s, kinderen en (aanstaande) mama's in Nederland. De webwinkel is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Bij Pink or Blue vind je alles wat je nodig hebt tijdens je zwangerschap en daarna begeleidt de shop jouw kindje tot 6 jaar. Met meer dan 15.000 artikelen heb je ruime keuze uit producten voor jou en je kleine; van autostoeltjes, kinderwagens, speelgoed tot aan kinderstoelen, positiekleding... en nog véél meer. Dit alles van hoogwaardige merken. Neem een kijkje in de shop en beleef zelf wat Pink or Blue allemaal te bieden heeft, bovendien wordt jouw bestelling al vanaf €20,- gratis thuisbezorgd! Pink-or-Blue1

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je