{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terug in het dating-circuit?

"Hey, hoe gaat het? Ja met mij ook goed! Hoe gaat het met de mannen? Heb je al weer eens een date gehad?

Afbeelding blog 'Terug in het dating-circuit?'

Sinds de bevalling zijn er inmiddels alweer 7 maanden verstreken. Het is alsof het passeren van de 6 maanden een startsein was, want waar er afgelopen maanden nooit naar werd gevraagd, de laatste 2 weken is me al 3 keer gevraagd of ik niet weer eens interesse had in een date. Twee kennissen hadden wel een leuke vriend die écht iets voor mij was & één keer vroeg iemand of ik zin had om een drankje te gaan doen.

Ik had er afgelopen maanden eigenlijk nog helemaal niet echt over nagedacht. Veel meer was ik bezig met het verzorgen en opvoeden van mijn zoontje, met dingen regelen en het huishouden. Nu werd ik toch aan het denken gezet. Tja, wil ik al daten? Ben ik daar al aan toe?

Ik moet eerlijk bekennen dat het zijn van een alleenstaande moeder soms behoorlijk eenzaam is. Overdag ben je druk bezig met je kind maar 's avonds zit ik 9 van de 10 keer alleen met een bord eten aan tafel, zit ik alleen op de bank en stap ik ook alleen mijn bed in. Ik wil niet zeggen dat ik daar last van heb want ik kan best goed alleen zijn, maar soms mis je iemand die geïnteresseerd in je is, die vraagt hoe je dag was en laten we eerlijk zijn: een knuffel op zijn tijd is ook wel welkom.

Toch vind ik het lastig. Afgelopen anderhalf jaar is mijn vertrouwen in mensen en specifiek in mannen, naar een dieptepunt gezakt door de gebeurtenissen rond mijn zwangerschap en met mijn ex. Hoe vind ik ooit dat vertrouwen terug? Niet alle mannen zijn hetzelfde, ik wil absoluut niet generaliseren, maar soms voelt het wel zo. Ook heb ik het idee dat veel mannen niet zitten te wachten op een dame met een kind. Daar komt bij dat ik in september weer ga studeren. Dit zal betekenen dat een man constant op op plek 3 of lager zal komen omdat mijn kind uiteraard op 1 staat en mijn studie op 2. Als je elkaar net kent en verliefd bent, wil je graag veel bij elkaar zijn en quality time hebben, bij mij gaat dat net even wat lastiger. Een man moet er tegen kunnen dat ik hem soms weinig aandacht geef, niet zomaar weg kan en ook vast regelmatig belangrijke dingen van hem zal vergeten.

Als je het date-avontuur aan gaat en een aantal dates heb gehad, wanneer stel je zo'n iemand aan je kind voor? Hoe weet ik dat hij er niet na een halfjaar of jaar weer vandoor gaat omdat een kind in je leven soms niet meevalt. Daar kan ik natuurlijk zelf ook wel antwoord op geven: dat weet je nooit. De conclusie is dus eigenlijk, dat als ik weer aan de man wil, ik een sprong in het diepe moet nemen. Ik vind het maar lastig. Ik ken niemand in mijn omgeving die in hetzelfde schuitje zit of zat en kan dus ook niemand vragen naar hun ervaringen.
Stiekem ben ik bang dat mensen uit mijn omgeving het te snel zullen vinden als ik binnen een paar maanden eens op date ga met iemand. Dat ze dan zullen denken dat ik mijn prioriteiten niet goed leg, niet bij mijn kind. Een vriendin zei al: "Je moet je daar niks van aantrekken. Mensen hebben altijd een oordeel. Jij weet toch hoe je in elkaar zit en dat je er altijd voor je kind bent?" Daar heeft ze ook wel gelijk in.

Mijn gevoel zegt dat ik er nog niet aan toe ben. Dat ik eerst mijn leven goed op de rit moet krijgen. Dat houdt in dat ik een goede start maak met mijn studie, straks een goed weekschema en ritme heb voor Maxim & mij en dat ik alle gebeurtenissen van afgelopen anderhalf jaar wat meer een plekje heb kunnen geven. Proberen met een schone lei te beginnen zodat ik een eventuele relatie een eerlijke kans kan geven. Op zoek gaan werkt meestal toch averechts en wie weet wat er op mijn pad komt als ik het totaal niet verwacht.

"Naar wat voor vent ben je op zoek?" werd me ook nog gevraagd. Nou, doe mij maar een man als Noah uit The Notebook, Jack uit de Titanic of John uit Dear John! Maar of dat nou realistisch is...

www.gomommygo.nl

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je