{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tegenslag nummer 1..

In week 26 moest ik naar het ziekenhuis voor een glucosetest om zwangerschapssuiker uit te sluiten. Een vies drankje en wachten maar..

Afbeelding blog 'Tegenslag nummer 1..' Achtergrond blur afbeelding

In week 26 moest ik naar het ziekenhuis om een glucosetest te doen. Volgens de verloskundige kwam ik te snel aan en wilde ze dat zwangerschapssuiker werd uitgesloten.

Ik zat in het ziekenhuis, er werd bloed bij mij afgenomen en moest een heel zoet drankje drinken. Na twee uurtjes zou er weer bloed bij mij afgenomen worden. Het drankje was heel zoet en ik moest er van kokhalzen. De twee uurtjes gingen in. Daar zat je dan twee uurtjes te wachten in het ziekenhuis. Bloed werd weer afgenomen en ik mocht naar huis.

Een aantal uren later werd ik door de verloskundige gebeld en die vertelde mij dat mijn suikerwaarde hoog waren, waardoor ik werd overgedragen aan het ziekenhuis. Ik was nu medisch. Dat betekende op mijn voeding letten en vaker op controle.

Verloskundige raadde mij aan om meteen een afspraak te maken bij de gynaecoloog. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kon dezelfde week al terecht. De verloskundige in het ziekenhuis liep mijn eetschema door en zag geen rare dingen. Ik moest alleen beetje op mijn koolhydraten letten. Verder verwees zij mij door naar de internist en de diabetespoli. Daar kreeg ik de nodige spullen mee om mijn suikerspiegel 2 uren na elke maaltijd te testen en deze moest ik bijhouden. De diabetespoli maakte ook meteen een afspraak bij de dietiste zodat zij mij kon begeleiden in het aanpassen van mijn voedingsschema. Alles ging goed, mijn suikerspiegel was op peil en ik lette op mijn voeding.

Een paar weken later hadden wij onze pretecho. Daar zei de arts dat ik, ondanks mijn zwangerschapssuiker, een klein kindje in mijn buik had. Alles was verder goed.

De volgende groeiecho bij de gynaecoloog. Dat ging anders dan ik dacht...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je