{{ message.message }}
{{ button.text }}

#teamnosleep

Helaas moet ik jullie bij deze mededelen dat mijn slaap ons sinds kort verlaten heeft..

Afbeelding blog '#teamnosleep        '

Ik weet niet waar het van komt. Ik weet niet waar het aan ligt. En ik weet niet waarom ik het gevoel heb dat ik terug in de tijd ben gegaan.

Oh.. dat laatste weet ik wel. Het is namelijk precies zoals zo'n 5, 6 maanden geleden. Jaé-Lynn heeft, uit het niets, zonder overleg besloten om niet meer te gaan slapen. Overdag een slaapje doen? Dat is uit den boze, ben je gek! En in de avond? Dan doen we korte slaapjes. Max anderhalf uur. Moet niet te gek worden natuurlijk. In de nacht? In de nacht slapen we gewoon niet meer door. En wat het allerleukst is? Een ritme krijgen daardoor, en dan elke nacht tussen 2 uur en 2.15 wakker worden! 

Altijd leuk, zo'n plan. En dat mag best. Ik vind het alleen minder dat ik, nogmaals zonder overleg, in dit plan meegetrokken word. Zij niet slapen, ik niet slapen. En dat is prima, voor een dagje of 3. Wij zijn ondertussen 2 weken verder. Terwijl zij in haar ritme komt van wakker blijven etc, doe ik dat niet.

Zij is het zonnetje in huis. Ook al slaapt zij niet, ze is vrolijk en kletst en lacht en heeft energie. Mama? Die niet. Nee. Verre van. Mama begint steeds meer op een zombie te lijken. Mama is niet zo vrolijk. En heeft zeker geen energie. Mama is blij dat ze nog weet hoe ze heet. Toch? .. 

Het is een raadsel waar dit slechte slapen nu weer ineens vandaan komt. Is het toch nu het spreidbroekje? Is het dat ze zich niet lekker voelt (veel ziek & verkouden)? Is het dat ze het gewoon te gezellig vind? I don't know.

Ja, soms hebben baby's zo'n fase. Ik dacht alleen, foolish me, dat zodra ze doorsliep we her ergste qua slapen gehad hadden. Ik had mijn feestje al gevierd, mijn victorie geclaimd. Mijn slaap was wedergekeerd. Het leven was zo mooi uitgerust. Maar ik was te snel. Oh oh. En nu, nu heb ik weer afscheid moeten nemen van mij slaap. Dat deed pijn. En het was een lang, moeilijk gebeuren. Ik weet niet wanneer ik hem weer terug zie. Zucht. Als ik aan hem terug denk, dan doe ik dat met een snik. Ik zal je nooit vergeten slaap. En op een dag.. op een dag zullen wij weer samen zijn..

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je