{{ message.message }}
{{ button.text }}

Te weinig voeding in borstvoeding bestaat

Iedereen die je spreekt is het eens vrouwen hebben borstvoeding en het is voldoende voor je kindje maar in praktijk...

Afbeelding blog 'Te weinig voeding in borstvoeding bestaat' Achtergrond blur afbeelding

in mijn familie zit het probleem dat er te weinig voeding in de borstvoeding zit. Vertel dit alleen niet in het ziekenhuis want dan mag je naar lactatieverpleegkundige iemand die je moet gaat inspreken en heilig ontkend dat zoiets niet bestaat dat is wat ze bij mij deden.

Nadat ik boven kwam van de keizersnee moest ik gelijk me shirt uit trekken en gaan voeden. Het was even wennen en moeilijk om aan te leggen maar het lukte. Onze dochter woog bij haar geboorte 4080gram. Al snel kwam ze binnen uur a twee uur voor voeding sommige verpleegkundige waren heel geduldig anderen wat minder! Maar dit zal normaal zijn niet iedereen is elke dag vrolijk. Na een dag had ik al het idee dat het voeden niet lekker ging ze kwam steeds sneller en ze had heel veel moeite om te drinken en om wakker te blijven als ze even aan de borst lag maar naast het vaak komen merkte ik dat ze vreselijk gefrustreerd was omdat ze honger had. Toen ik dat vertelde was het absoluut niet waar het kon niet vrouwen hebben altijd voldoende voeding. 

Inmiddels was ze twee dagen oud en hadden ze me aan het kolven gezet om het extra te stimuleren ze zeggen dat baby's niet kunnen zweten nou zeg dat maar tegen me dochter haar hoofd was opgeven moment zo nat van het proberen voeding binnen te krijgen dat ik even bang was dat ze erin zou blijven. We zijn op bijvoeding over gegaan omdat ik bleef zeggen dat ze honger had en haar gewicht naar beneden bleef gaan. Na drie dagen mochten we naar huis en daar bleef het een drama dochter lief kwam na een uur voeding dat ze weer honger had en als ik geluk had kon ik doorbroken 4 uurtjes slapen op een dag. Met de dag werd ik vermoeiender en viel onze dochter af. 

In,ideële hadden we onze tweede kraamhulp omdat we met paasweekend hadden gezeten echt een lieve schat van een vrouw en zei zag dat het niet goed ging met ons beiden. Ze was zo slim genoeg om me voor het voeden te laten kolven om te kijken hoeveel voeding ik had dit bleek 200ml te zijn nadat ik beide borsten had gekolfd dit zou voor een inmiddels 5 dagen oude baby meer dan ruim voldoende moeten zijn maar onze dochter dronk alles in een keer op en na een half uur was het krijsen van de honger dit was voor de kraamhulp een teken om de verloskundige in te schakelen deze wouden weer een lactatieverpleegkundige laten langs komen maar met steun van de kraamhulp hebben we duidelijk gemaakt dat het niet meer ging inmiddels was onze kleine meid van 4080gram naar 3465gram afgevallen ondanks dat ze steeds meer bijvoeding kreeg in loop der dagen. Met 6 dagen heb ik dan ook helaas het besluit te moeten nemen om volledig op flesvoeding over te moeten gaan. Vind ik het jammer?natuurlijk borstvoeding vind ik een van de mooiste dingen die een moeder en kind bij elkaar brengt. Maar was het noodzakelijk? Zeker als me dochter nog veder was afgevallen had ze opgenomen moeten worden omdat ze ondervoed had geweest. Ik denk dat dit toch wel bewijst dat het echt bestaat dat niet alle vrouwen voldoende voeding in hun borstvoeding hebben. En ik wil dit met jullie delen zodat vrouwen die het zelfde mee maken weten dat het niet aan hun ligt en wil zeker vrouwen die het wel lukt niet afkraken wees trots dat het lukt! Maar moeders vertrouw op je moeder gevoel achteraf bleek de mijne zo waar te zijn!! En me dochter schrokt soms nog steeds met der voeding omdat ze te kort heeft gehad. Gelukkig wordt het inmiddels minder maar ze heeft tijd lang geschreeuwt voor haar voeding maar gelukkig gaat het steeds beter en ze groeit als kool en dat is het belangrijkste 

Tags: #Baby & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je