{{ message.message }}
{{ button.text }}

Te lang voor voetbal.

Wat stoppen wij kinderen toch snel in een hokje. Zelfs met sporten.

Afbeelding blog 'Te lang voor voetbal.'

Mijn zoontje van 8 is lang. Hij torent ver boven zijn leeftijdsgenoten uit. En met schoenmaat 41 valt hij ook op. Hij vindt dat nu nog stoer. Want later is hij groter dan papa. En dat is natuurlijk heel knap!

Mijn zoontje is gek op voetbal. Vanaf zijn vijfde zit hij op deze sport. Hij geniet er van en blijkt er ook nog talent voor te hebben. Sportend in de F1 en extra trainingen, elke dag vragend wanneer hij weer naar voetbal mag.

Wanneer mensen hem zien en horen dat hij op een sport zit, dan hoort hij steevast: je gaat zeker basketballen? Zelfs opa - die overigens nooit kritisch is - plaatste de opmerking dat voetbal niet geschikt is voor kinderen die zo lang zijn als mijn zoontje. Basketballen (jawel hoor, daar gaan we weer) dat was veel beter voor hem.

Maar mijn zoontje wilt niet basketballen. Hij wilt voetballen. En waarom zou hij dat niet mogen? Laatst keken we naar een voetbalwedstrijd. Een internationale wedstrijd. En daar was een voetballer, Zigic,  die langer was dan twee meter. Mijn zoontje en ik zaten op het puntje van onze stoel: die voetballer was ook lang! Ik zocht verder op internet en daar verscheen een lijst van tien spelers die langer zijn dan twee meter. Misschien zouden er nog meer langere voetbalspelers zijn als ze niet allemaal gingen basketballen? Kristof van Hout, prof. keeper bij VC Kortijk gaf aan dat ook tegen hem werd gezegd dat hij beter kon gaan basketballen. Hij is nu 2.08m. (Bron:De Pers, 01-12-2008). En onderzoek van het Erasmus wijst uit dat langere voetbalspelers vaker de schuld krijgen in onduidelijke situaties (Bron: NOS, 26-01-2010). Mensen hebben duidelijk zo hun - al dan niet onbewuste - oordeel klaar over lange sporters. 

Mijn zoontje is lang. En so what? Hij wordt groter dan zijn papa. En hij voetbalt. En dat is heel stoer.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je