{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tandem voeden, twee kindjes, verschillende leeftijd

Twee kindjes van verschillende leeftijden borstvoeding geven. Het kan!

Afbeelding blog 'Tandem voeden, twee kindjes, verschillende leeftijd'

Jawel, het kan. Twee kindjes van verschillende leeftijden borstvoeding geven. 

Toen bleek dat ik zwanger was van onze tweede (naar later bleek dochter) begon voor mij een zoektocht naar een goede manier om mijn oudste van de borst af te krijgen. Eigenlijk was ik ooit met borstvoeding begonnen met het idee dat het fijn was als het een half jaar zou lukken maar ik zou proberen te gaan voor een jaar. Dus ik was al lang over beide doelen heen en zwanger dus het 'moest' nu ophouden. Toch? 

Ik weet eerlijk waar niet meer hoe of waarom maar het idee haar van de borst af te dwingen stond me tegen. En ondanks mijn zwangerschap had ik er geen last van. 

Op internet kwam ik er gelukkig achter dat 'tandem'-voeden ook gewoon kon. En mijn verloskundige stond er ook pal achter. Ze heeft me nog wat tops gegeven en motiveerde me om er voor te gaan. 

Voordat de jongste geboren werd heb ik er met de oudste gesprekjes over gehad. Dat de baby straks geboren werd en dat zij dan heel vaak moest drinken omdat zij nog geen andere dingen kon eten en drinken. Mijn dochter is een lieverd, maar heeft ook een sterke wil als ze iets niet begrijpt. Dus dat was wel van belang. 

En toen was het zover. Onze tweede dochter werd tijdens een (onverwachte thuis)bevalling van 3,5 uren geboren. 

De eerste keer aanleggen van zo'n klein murmeltje was wel weer even onwennig, maar daarna ging het als een trein. De kraamverzorgster had het nog nooit eerder meegemaakt maar was verbaasd over hoe gemakkelijk het ons af ging. En er kwam zowaar een snufje voorbij toen ik (een van de weinige keren) beide meiden te gelijk voedde. 

Ik heb deze tweede keer geen stuwing gehad, geen kloofjes, eigenlijk geen 'kwaaltjes' of problemen waar je mee te maken kan hebben tijdens de start van borstvoeden. En als extraatje was mijn oudste totaal niet jaloers. 

Borstvoeding is bovendien zo normaal hier in huis dat mijn dochter haar pop ook niet de fles geeft maar 'nomnoms' en zelfs soms beide poppen tegelijk. 

Al met al is het een heel bijzondere ervaring en kan ik het een ieder die het voor elkaar krijgt aanraden

Tags: #Baby & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je