{{ message.message }}
{{ button.text }}

TAG: Waarom ik blij ben om mama te zijn.

#TAG: Drie foto's die me blij maken als mama. Onder de foto's kun je lezen waarom deze foto's mij zo'n warm gevoel geven.

Afbeelding blog 'TAG: Waarom ik blij ben om mama te zijn.'

Ik kreeg een #tag op Facebook met de uitnodiging om drie foto's te plaatsen waar ik als moeder blij van word. Vooraf wil ik benadrukken dat ik altijd blij ben om moeder te zijn en nooit denk hoe zou het zijn als.... Want het leven lijkt me supersaai zonder Dunya. En dat was het vroeger ook. Maar ik heb drie foto's uitgezocht waar ik een blij, warm of trots gevoel van krijg als ik ze bekijk. Er zijn er nog veel meer, maar ik heb gekozen voor foto's van niet speciale momenten. Of in elk geval niet omdat het een speciaal moment was, maar gewoon omdat ik ervan geniet. Ik kan er hele blogs over schrijven, waarom ik zo blij ben om moeder te zijn en wat ik nou het leukste, het ontroerendst, het moeilijkste of het zwaarste vind, maar ik hou het vandaag een beetje kort. Er werd gevraagd om foto's en die zie je hieronder!

Zelf tag ik geen mensen om hetzelfde te doen, maar iedereen die het leuk vindt nodig ik uit om ook een poging te wagen. En o ja, als je drie te weinig vindt, doe je er toch gewoon vier of vijf of zes of.... Kijk maar. 

dominicus_1455463537.jpg 

Bloemen in de kerk, na de kinderdienst van vorig jaar. Dunya heeft daar toen heel goed aan meegewerkt. Als dank kreeg ze de bloemen mee. Stralend en trots, net als ik. 

feestje_1455463662.jpg

Dunya viert het leven. De ene keer omdat een knuffel jarig is, de andere keer omdat de zon schijnt. En juichend op de fiets omdat de Willemsbrug onverwacht een dag eerder open is dan verwacht en we niet meer hoeven om te fietsen! Er is altijd iets te vieren!

kaarsje_1455463744.jpg

Er is ook altijd wel iemand om te herdenken. Daarom brandt Dunya elke week in de kerk een kaarsje voor iemand die er niet meer is, of voor iemand die wel een lichtje kan gebruiken.

Kortom: Ik ben gewoon heel blij dat ik mama van Dunya ben. Ze is zo slim en zo gevoelig. Dat maakt dat ze verder denkt dan het moment en dat ze vaak ook aan anderen denkt. Op de bovenste foto bijvoorbeeld zie je dat ze zit te tekenen in de kerk. Dat doet ze altijd voor anderen. Voor papa, voor mama, voor haar broertjes, voor vriendinnen. Ik ben trots op haar dat ze mensen niet vergeet die uit haar leven verdwijnen en dat zijn er nogal wat inmiddels. Ik ben zo blij en trots op haar dat ze zo eerlijk is en dat ze soms in een noodgeval ook heel ondeugend kan zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je