{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tag Questions for Mommy's (20)

Geinspireerd door mede blogster Lindsy83, hier mijn eigen Mommy vragen lijstje. Vul jij hem ook in?!

Afbeelding blog 'Tag Questions for Mommy's (20)' Achtergrond blur afbeelding

Random vragen lijsten zijn super leuk! (Ik ga er echt ook nog een keer een invullen.) Maar vragen over Mommy dingen en de Kids zijn natuurlijk het aller leukst! :)

1. Hoeveel kids heb je? En hoe oud zijn ze?

Wij hebben 2 kiddo's. Meneer is 2,5 jaar en Mevrouw word over drie weekjes 1!

2. Op welke momenten als ouder ben je het meest trots?

Op heel veel momenten eigenlijk. Eerste keer zelf zitten, kruipen, staan, lopen, hun eerste woordje. Maar ook ben ik best trots op mezelf. Dat ik zo veel geduld kon hebben had ik nooit gedacht.

3. En wat zijn de meest frustrerende momenten?

Op dit moment is het super frustrerend als Meneer Mevrouw omduwd.. Hij is echt mega jaloers en ik krijg het er maar niet uit, Grommm.. Hij word boos als Mevrouw met "zijn" speelgoed speelt. Huilen en gillen..

4. Op welke manier geef jij je kids straf?

Zoals ik al zei, ik heb (te?) veel geduld. Ik tel vaak eerst tot 3. Meestal kom ik niet voorbij de 2 omdat Meneer dan toch besluit te luisteren. De volgende keer krijgt hij een waarschuwing. Daarna zijn LAATSTE waarschuwing. Als Meneer het gene dan nog is doet gaat hij op de gang. Meestal 1-4 minuten. Dan heeft hij echt straf. Als de tijd erop zit en hij doet daarna NOG een keer het gene dat niet mag gaat hij naar zijn kamer.

5. Wat is jou ééne MUST HAVE piece of baby equiptment?

Hhmm.. Die heb ik denk ik nooit echt gehad.. Mega handig vond ik wel altijd die stoere alien-like spenenbakjes (Hema), voor het meenemen van spenen. Ook vind ik die tonnetjes om flessenvoeding mee te kunnen nemen heel fijn :)

6. Noem een ding dat je hebt gekocht voor dat je je kids kreeg, wat je uiteidelijk nooit gebruikt hebt. 

Een magnetron steralisator voor flessen. Ik snapte niet hoe hij werkte en had geen zin om me erin te verdiepen. Uitkoken vond ik toch handiger.

7. Heb je altijd al kids gewilt? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?

Ja, ik wilde al heel jong kids, ik was 18 ongeveer toen ik wist dat ik Mommy wilde worden. Uiteindelijk was ik bijna 20 toen ik zwanger werd. We hebben nu twee kids en dat vinden we genoeg, we zijn compleet! MAAAARRR.. Als we ooit genoeg geld hebben en ik kan mijn vriend overhalen zou ik nog een kindje uit het buitenland (China of Afrika) willen adopteren.

8. Is jou relatie met je partner veranderd sinds jullie kids kregen? Goed of slecht?

Ja zeker, we zijn verandwoordelijker en volwassener geworden. Dat maakt ons ook wel meer gestressd. We hebben we ietsjes meer ruzie maar echt niet veel, gelukkig. Natuurlijk zijn we ook dichterbij elkaar gekomen door de kids!

9. Hoeveel dates hebben jullie per maand?

Geen jammer genoeg, we hebben het te druk en een te klein budged. Maar als we ooit zouden gaan wil ik all u can eat sushi eten! We doen verder soms wel leuke hoor, maar dan altijd met de kids en gratis, haha! Naar vrienden gaan is ook altijd leuk.

10. Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie kids hebben gekregen?

Eigenlijk super goed! 90% van onze vrienden van voor de kids zijn nog steeds onze buddies. We zien elkaar natuurlijk minder vaak. Maar waar wij bezig zijn met de kids hebben zij school, werk, stage en sommige zelfs ook een kindje. We zijn allemaal druk en we hebben natuurlijk begrip voor elkaars leven, als echte vrienden!

11. Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met de kids?

Als geld geen rol zou spelen?! Ik zou eerst twee weken naar Amerika, Arizona gaan! Ik zou ze meenemen naar mijn gekke oude tante die daar woont, midden in de woestijn. Ze woont op kamp. Mevrouw is naar haar vernoemt! Het is daar zo fijn, stil en WARM! Hmmmm! Daarna in een keer doorvliegen naar Griekeland, Sakyntos. Daar ben ik wel is geweest met mijn moeder en kleine broertje. Het is daar zo fijn en mooi! Ooohh en plak er ook nog drie dagen Disney aanvast, Dankuu!

12. Droom vakantie zonder de kiddo's?

Dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit welk land. Ik denk dat ik samen met vriend lief lekker in een spa resord zou gaan zitten voor een week of twee. Lekker samen super goed eten. Elke dag verse fruit sapjes drinken en Ben&Jerry's Chocolad Fudge Brownie eten! Mmmm..!

13. Waar shop jij voor je kiddie's?

Meestal Zeeman of Wibra. Het grootste gedeelte van alle kleding krijgen we. Tweede hands van de buurvrouw of vrienden of nieuw van de Oma's. Shoppen bij de Primark is echt een uitje!

14. Favoriete make-up? Skin care?

Waaauuw, vroeger was make-up echt een verslaving! Voor het uitgaan zaten mijn vriendinnen en ik min. 2 uur voor de spiegel. Voor concerten was het nog erger, dan spijbelde we gewoon de hele dag, haha! Nu gebruik ik alleen make-up als ik ga werken of als we s'avonds nog weggaan of bezoek krijgen. Alleen Foundation en Mascara, ik koop altijd het A-merk wat in de aanbieding is. Skin care? Ik heb een tijdje bij Oriflame gewerkt, was niet mijn ding maar super producten! Niet duur (mits in de aanbieding), all naturale en niet op dieren getest!

15. Sinds je een Mommy bent geworden, merk je dat je je nu meer gedraagd zoals je eigen moeder altijd deed? 

Hhmm.. I guess?

16. Oorbelletjes bij je baby? Ja of nee?

Ja, onze BabyGirl kreeg haar bellies met 7-8 maanden. Ik was eerst tegen maar het staat haar zo super, het past echt bij haar! 

17. Bad of douche?

Mama douche, kiddie's babybad. Maar soms neem ik ze wel mee onder de douche. Sommige kids zijn bang voor de douche en dat wil ik niet veroorzaken.

18. Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?

Nee, maar dat maakt me niet uit. Voor mijn eerste zwangerschap woog ik een bijna ongezonde 50 kilo. Na de eerste zwangerschap ik er 5 kilo blijven hangen (ik denk mede doordat ik ook was gestopt met roken, daar kom je ook van aan), maar dat vond ik fijn! Na zwangerschap 2 bleef er ook een paar kilo hangen. Nu weeg ik tussen de 55-60 en dat is top. 60 is wel wat veel voor mij daarom let ik op mijn snacks!

19. Wil je dat je kids later gaan studeren? Of vind je dat dat hun eigen keuze is?

Ja, natuurlijk! Maar ik vind wel dat dat natuurlijk hun eigen keuze is. Ze moeten wel gemotiveerd zijn anders word de studie vast niet goed afgesloten. Maar ik hoop natuurlijk dat ze voor 'Ja, studeren!' kiezen!

20. Maak deze zin af: 'Je weet dat je een Mommy bent als___?'

Je weet dat je een Mommy bent als je alles doet voor je kids en hun toekomst. Zodat deze zo mooi als maar kan word. En dat ze gelukkig zijn in hun leven!!

Dit was de Mommy vragenlijst! Sommige vragen zijn een beetje persoonlijk maar wel leuk! Vul jij hem ook in voor jezelf?! :)

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je