{{ message.message }}
{{ button.text }}

taboe moederschap en uitgaan

uitgaan, even tijd voor jezelf..waarom moet dat een heus taboe zijn? ik snap het niet.

Afbeelding blog 'taboe moederschap en uitgaan'

Het lijkt nogal een taboe te zijn onder mama's.

Tijd voor jezelf, even de deur uit zonder kinderen. Ik zie het vaak genoeg op forums en facebook groepen voorbij komen. Uitgaan of andere leuke dingen doen zonder als heilige moeder teresa thuis voor de kinderen te zorgen? Dat kan echt niet! Maar waarom niet? Wat is er mis met tijd voor jezelf? Buiten dat we moeder zijn, zijn we toch ook nog gewoon vrouwen? Met hobby's, vrienden en vriendinnen en andere interesses.

Ik vind het belachelijk en doe er dan ook niet aan mee.

Laat de mama maffia maar lekker roepen wat ze willen, ik heb het nodig. en eigenlijk heeft iedere vrouw het gewoon nodig! Jij dus ook. Er is niks mis met tijd voor jezelf dames, ook jij bestaat nog en zal ik je wat vertellen? Het is zelfs jouw plicht om naast de kinderen ook goed voor jezelf te zorgen. Want een blije gelukkige moeder betekend blije gelukkige kinderen.

En geloof mij, hier heeft het ook even geduurd voordat ik dat inzag. Want, er waren immers vrouwen, moeders die zeiden dat als je tijd voor jezelf zou maken je een slechte moeder bent. Dat je niet goed voor je kinderen zorgt en zelfs dat je ze nooit had moeten krijgen. Want zo gaat dat, op die forums en moeder facebook groepen. Moeders onderling zijn ontzettend hard voor elkaar en niemand vind het leuk om te horen dat je volgens de moedermaffia een slechte moeder bent.

Je bent namelijk GEEN slechte moeder!

Echt niet. Zet het uit je hoofd en wees wat liever voor jezelf. Het leven bestaat niet alleen uit het moederschap. Ik heb het ingezien op de harde manier. Toen mijn dochter geboren werd, werd ik een SAHM een (stay at home mom) zoals ze dat noemen. Omdat mijn (ex) man dat graag zo wilde. Hij reed op de vrachtwagen en was de hele week van huis. Dus er was al één ouder die onze dochter weinig zou zien. Prima dacht ik. Maar in werkelijkheid bleek het vreselijk te zijn. Ik was niet in het bezit van een rijbewijs en we woonden in een klein dorp. Ik voelde mij vaak erg alleen en opgesloten. Het enige waar ik kwam was de plaatselijke supermarkt...En als mijn (ex) man dan thuis kwam in het weekend, wilde hij liever dat we samen thuisbleven omdat we elkaar al niet zo vaak zagen. Dat begreep ik, dus ik cijferde mezelf helemaal weg. Voor mijn gezin. Want, ik was nou eenmaal moeder.

Ik werd depressief en compleet ongelukkig. Mijn relatie is op de klippen gelopen en mijn droom viel in duigen. Ik wilde dat perfecte plaatje, een gelukkige moeder zijn met een mooi gelukkig gezin. Een gezin dat voor altijd samen zou zijn. Was dat even een reality check toen dat allemaal anders liep dan ik voor ogen had.

Laat mijn les ook een les voor jou zijn.

Je word er een gelukkigere moeder van als je dingen voor jezelf doet even zonder kinderen. Een opgeladen moeder. Voel je dus niet schuldig lieve mama's. Plan dat avondje uit, regel die oppas en geniet! Want ook jij mag er zijn...Zelfs als moeder.

mijn blog

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je