{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stukje 7: Dinsdag tostidag

​Tijdens de lunch ruikt het in de school regelmatig naar gesmolten kaas. Het is dan weer tostidag in een van de klassen.

Afbeelding blog 'Stukje 7: Dinsdag tostidag'

Ook in mijn klas hebben we 1 x in de week tostidag. De dinsdag staat bij mijn kleuters vaak niet bekend als 'dinsdag' of als 'de gele dag' maar als 'tostidag'.

In de broodtrommeltjes van de kinderen zitten boterhammen met kaas, sommige hebben luxe tosti's met ham of salami erop of extra boter aan de buitenkant.

Ze leveren hun tosti's in bij mij in op de deksel van hun broodtrommel. Ik doet ze systematisch in het tostiijzer zodat ik daarna nog weet van wie welke tosti is. Het tostiijzer hebben we gekregen van een vader van een kleuter, toen ons tostiijzer ermee ophield. Tostidag is gewoon te belangrijk om niet meer door te laten gaan door een kapot tostiijzer. Omstebeurt komen de tosti's eruit en roept ik de naam van het kind waarbij de tosti hoort. De kinderen vinden het heerlijk, die knapperige boterhammen met gesmolten kaas.

Af en toe moet ik een kind een boterham terug geven die niet in het tostiijzer geweest is omdat leverworst of chocopasta opgewarmd toch echt niet lekker is. Als ze mij niet geloven doe ik hem alsnog in het tostiijzer en zijn ze het meestal daarna wel met mij eens. Ook moet ik zo nu en dan een traantje drogen als een papa of mama vergeten is dat het tostidag is en er geen kaas in de broodtrommel zit. Samen vertellen we papa en mama dan 's middags dat ze de volgende keer op dinsdag wel kaas mee moeten geven. Dan is het gelukkig weer opgelost.

Tostidag de meest lekker ruikende dag van de week!

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je