{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stukje 3: De kleuterklas

In een kleuterklas is alles verdeeld in hoeken. Tenminste in mijn kleuterklas.

Afbeelding blog 'Stukje 3: De kleuterklas'

Een huishoek (tegenwoordig noemen we het geen poppenhoek meer omdat dit aan geeft dat je hier altijd met poppen zou moeten spelen, terwijl er veel meer spelmogelijkheden zijn), een bouwhoek, een lees-/luisterhoek en genoeg ruimte op de grond om constructie materiaal neer te leggen zoals lego, duplo, kapla, knex, cetera. Ook zijn er een paar tafels waaraan getekend en geknutseld kan worden of aan gepuzzeld wordt. En dan heb je natuurlijk nog de kring, waar we meestal de dag in starten en eindigen. Alle materialen zitten in kasten waar de kinderen zelfstandig bij kunnen zodat niet ik alles voor elk kind hoef te pakken.

Je hoort het al zo een kleuterklas is best vol. Stel je daarbij nog 20 tot 30 spelende kleuters in voor en je hebt een lekker zooitje. Tenminste zo ziet het er voor leken uit. Ik zie de structuren, de ordening en gelukkig de kinderen ook. Ze weten heel goed waar je wat mag doen, wie, wat, wanneer doet en waar het opgeruimd moet worden.

Het gebeurt echter alsnog regelmatig dat ik in deze geordende chaos tegen een tafelhoek loop, bijna over een stoeltje struikel of een kind per ongeluk tegen mij op botst. De risico's die dit vak met zich mee brengen noem ik het maar. Ik neem de blauwe plekken op mijn benen voor lief, het hoort erbij.

De kleuterklas!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je