{{ message.message }}
{{ button.text }}

Striae en zwangerschapscrèmes

Smeren, smeren, smeren. En zoveel soorten! Maar welke koop je? Hierbij mijn favorieten!

Afbeelding blog 'Striae en zwangerschapscrèmes'

Voordat ik zwanger werd heb ik ook altijd allerlei crèmes geprobeerd die niet teveel plakken en snel intrekken.
Van lotion sprays tot crèmes voor onder de douche. Geur vind ik ook heel belangrijk, dus nu speciaal getest: crèmes voor tijdens je zwangerschap. Dit zijn de drie pijlers: 

-Trekt snel in
-Plakt niet
-Subtiele geur (versta ik onder: weinig of licht geparfumeerd)

Ik zal achter de pijlers sterretjes plaatsen van 1 tot 4 stuks.
1 ster*  = slecht,  2 sterren**= redelijk, 3 sterren***=goed, 4 sterren**** = zeer goed
Dus bijvoorbeeld: trekt snel in ***   


Bepanthen Zwangerschapstriemen Balsem:
De crème zit in een pompflacon wat ik zeker een pluspunt vind (lees: minder naast het flesje, en meer op je buik). Deze zit tussen een lotion en een milk in qua dikte. Smeert minder makkelijk uit, dus het kost iets meer tijd om alle delen ingesmeerd te hebben. Nadat alles is ingesmeerd, plakt de crème niet, maar duurt wel wat lang voordat deze volledig is ingetrokken, dus ik kies ervoor om deze crème 's avonds te gebruiken. Volgens mij is er geen geur toegevoegd, maar is het puur de geur die ik ook herken van de Bepanthen zalf. (zoals zalf ruikt dus). De prijs van €18 euro vind ik te hoog voor deze crème. De crème is te koop bij diverse drogisterijen.

Trekt snel in  **
Plakt niet   ****
Subtiele geur  ****


TIP: 'Leg het flacon voordat je gaat smeren even in de wasbak met warm water. Hierdoor wordt elke creme beter smeerbaar en voelt warm en prettig aan op je buik.'


Burt's Bees Mama Bee:
De crème zit in een grote pot van 185 gram. Qua dikte komt deze meer in de richting van een milk. Hij is lekker vettend, en heel zacht. Ook deze creme duurt wat langer om in te laten trekken. De volgende dag voelt mijn buik superzacht en nog zelfs iets wat vettig aan. Opzich wel lekker, want dat zou betekenen dat je minder vaak hoeft te smeren. Maar het heeft ook nadelen. Zo heb je sneller een restje crème op je shirt, en blijft het wat langer plakkerig aanvoelen. Dus deze crème ook vooral lekker 's avonds insmeren. Ook is er geen parfum toegevoegd aan deze crème. De prijs ligt rond de €16,95, wat ik zelf aan de hoge kant vind. Maar ik heb 'm gescoord tijdens een aanbieding wat al ruim 4 euro scheelde. En dan vind ik 'm ineens een stuk aantrekkelijker en zeker een aanrader. De producten van Burt's Bees zijn te koop bij diverse drogisterijen.

Trekt snel in **
Plakt niet ****
Subtiele geur ****


Kruidvat Mama Buikbalsem:
Deze crème zit in een tube (pluspunt). Er staat op de tube dat het verkoelend werkt, en dit klopt zeker. Het voelt direct na het smeren koel aan. Niet heel lekker in de winter na een warme douche. Maar ik denk dat het in de zomer wel erg prettig kan zijn voor wat verkoeling. Deze crème is de dunste tot nu toe, en voelt aan als een lotion. Trekt ook snel in en plakt niet. Er zit een subtiele geur aan en de prijs is scherp. Eigenlijk is het de perfecte crème, als die verkoelende werking er niet zou zijn. Ik vind dat echt te koud op mijn buik. Verder voor de zomer zeker een aanrader. Een tube van 200 ml kost €4,50.

Trekt snel in ****
Plakt niet ****
Subtiele geur **** 


Vitamine E huidolie:
Deze olie is niet alleen voor zwangere vrouwen, maar gebruik ik al langer. Ik wilde deze olie toch even benoemd hebben, omdat ik dit echt lekker spul vind en niet meer zonder kan. De olie trekt snel in (plakt wel even), werkt verzachtend en ik heb het idee dat de vitamine E echt helpt om je huid soepel te houden. Ik voeg ook weleens wat druppels olie toe aan een warm bad, waardoor je je niet meer hoeft in te smeren. Het flesje zelf vind ik niet echt praktisch, aangezien ik snel teveel op mijn hand heb. Misschien zou een pompflacon hiervoor wel een uitkomst zijn. Er is geen geur toegevoegd aan de olie. Een flesje van 150 ml kost €9,99 en is te koop bij de Tuinen.

Trekt snel in ****
Plakt niet ***
Subtiele geur ****


Dus conclusie:
Qua score zou de Mama Balsem van Kruidvat moeten winnen, maar mijn favoriet is toch wel de Burt's Bees Mama Bee 
crème geworden, en daarnaast gebruik ik mijn all-time favorite: de vitamine E huidolie. 


Ik hoop dat je wat gehad hebt aan mijn ervaring en ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met verschillende zwangerschapscremes. Let me know.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je