{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spoedkeizersnede en eerste ontmoeting, deel 1

Nadat de verpleegkundige de telefoon ophing ontstond er een soort bijenkorf aan activiteit.

Afbeelding blog 'Spoedkeizersnede en eerste ontmoeting, deel 1'

Ik werd door 2 mensen ondersteund en omgekleed, mijn man dook een kast in om de camera te pakken en begon een aantal mensen vast te laten weten dat ons kleintje per direct gehaald zou worden. Verpleegkundigen overlegden met elkaar en regelden nog vanalles.

Toen was het zover, met zijn allen over de gang sjezen, ik in tranen in bed, mijn man half erachter en twee of 3 verpleegkundigen die het bed bestuurden. 

Bij de o.k. moesten we nog even wachten tot ze klaar waren met alle voorbereidingen en gaven ze aan dat ik alleen zou zijn tijdens de ruggenprik. Dat wilde ik niet en toen zeiden ze dat als mijn man zich snel genoeg kon omkleden hij er bij mocht zijn (Hijzelf zegt dat hij nog nooit zo snel heeft omgekleed als toen). 

Terwijl hij weg was moest ik een drankje wegslikken ter voorkoming van misselijkheid en braken. Vervolgens werd ik de o.k. opgereden en naar het juiste bed verplaatst. Er gebeurde zoveel en in zo'n georganiseerde chaos, dat ik het niet kon bolwerken. Er werd nauwelijks met mij gecommuniceerd en ik was met mijn hoofd en emoties nog helemaal niet op de o.k..

Toen mijn man er was, werd de ruggenprik gezet en dan begint het wachten.. Ik was zo ontzettend bang, gelukkig was hij erbij om mijn hand vast te houden en met me te praten. Hij zong een liedje voor me ('met Jezus in de boot, ben je veilig in de storm' maar dan aangepast naar de operatie).

Zonder communicatie daarover werd een katheter ingebracht, door een mannelijke arts. Dat vond ik echt vreselijk, vooral omdat ik het pas doorkreeg toen het zo goed als klaar was. Op dat moment kon ik emotioneel daar niet zoveel mee, maar later heb ik er flink last van gehad.

Eindelijk waren ze tevreden met de hoeveelheid verdoving en werd begonnen aan de operatie. Ook hierbij werd erg weinig gecommuniceerd. Ik vroeg of de arts wilde aangeven wanneer er begonnen werd, toen meldde ze dat al halverwege was met openen.. Toen had ik zo ontzettend het gevoel dat ik geen controle had én het er ook niet toe deed dat ik een persoon was. Ook dat heeft grote schade achtergelaten. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je