{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speen, wanneer doe je hem weg?

Wanneer moet je eigenlijk stoppen met de speen? Jackie gebruikt hem om in slaap te komen en als ze ziek is geeft het troost.

Afbeelding blog 'Speen, wanneer doe je hem weg? ' Achtergrond blur afbeelding

Maar wanneer is het nou klaar?

Vanaf onze meid ongeveer 1,5 jaar oud was hebben we gezegd dat de speen alleen nog maar voor in bed is. Ik vind het zo armoedig staan een kind die de hele dag met een speen in de mond zit. Zeker een kind van 2+ in de stad (in een buggy) met speen, nee mijn kinderen niet!  

Jackie weet dit goed en het is dan ook geen discussie haar speen en lievelings knuffel blijven in bed (kan ze hem ook niet kwijtraken). 

Als Jackie echt heel ziek is komt het wel eens voor dat ze lekker bij papa of mama op de bank mag hangen met een speen en knuffel. 

Laatst waren we bij een voorstelling van Woezel en Pip, daar stond zo'n meisje van zeker 2+ met knuffel en speen en Jackie riep (heel hard): "kijk mamma dat meisje is ziek hè?!" Haar moeder glimlachte beleefd, snapte het vast niet...

Ik heb wel eens een poging gegaan om te stoppen met de speen maar het slapen zonder speen is lastig dus stellen we het uit. 

Vandaag op het consultatiebureau was de verpleegkundige erg stellig, hup weg met die speen, doorknippen en klaar! Pardon?! Ten eerste is ze niet lekker en ten tweede bepaal ik dat zelf!

Misschien moeten we het speentjes in de schoen doen voor baby pietje of iets anders verzinnen.

Heeft iemand de tip? Hoe zijn jullie gestopt? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je