{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speeltuin, pasen en een nieuwe fase..

Heerlijk die fases van je kind, zoveel nieuwe dingen. Ook komen er wel eens fases dat je denkt, kunnen we deze even overslaan?

Afbeelding blog 'Speeltuin, pasen en een nieuwe fase..' Achtergrond blur afbeelding

Zaterdag was het heerlijk weer, dus wat ga je dan doen? Naar buiten natuurlijk! Wij zijn even naar de speeltuin gegaan bij ons in het dorp. Eigenlijk de eerste keer dat we alleen met Sophie erheen gingen want ze was er nog te klein voor. Samen met mama op de schommel was wel even leuk en de glijbaan was nog erg spannend. Wel wilde ze steeds opnieuw want dan kon ze eerst boven in het huisje spelen. Ze vond het vooral leuk om gewoon zelf rond te kunnen lopen in de speeltuin en niet in de buggy te hoeven zitten. Je begint echt te merken dat ze alles zelf wilt doen. Dat is dus de nieuwe fase…

Nee, nee en nog eens nee! En dan is ze nog geen eens twee.. het begint nu al! Mama Sophie een hapje geven? NEE! Mama Sophie helpen? NEE! Sophie kom je schoenen aan doen? NEE DIE! ( ze wilt alleen nog maar 1 paar schoenen aan en 1 jas dus de rest hebben we voor joker gekocht.. ) Dan kan je wel heel leuk zeggen, dat moet je niet pikken jij bent de baas! Ik begrijp het, en heb het ook altijd geroepen. Maar als je weg wilt om wat leuks te doen of weg moet omdat het moet, heeft het echt geen zin om een heel drama te gaan maken. Dus die schoenen? Prima, die jas? Prima! Sommige dingen zijn natuurlijk anders, de dingen die moeten die gebeuren wel gewoon. Maar een voorbeeld met eten, papa mag absoluut geen eten geven en als ik het geef wil ze wel. Alleen wilt zij haar eigen vork vast hebben en zelf eten. Tussendoor mag ik met mijn eigen vork hapjes geven, nou prima toch leert ze alleen maar sneller zelf eten. Super schattig met haar spaghetti gezicht, het opruimen erna is alleen wat minder haha. Tegenwoordig luistert ze ook niet meer naar onze ‘Nee’ en gaat ze keihard door waar ze mee bezig was. Zoals bijvoorbeeld de vaatwasser, ‘Nee Sophie laat hem maar dicht mama ruimt hem zo wel uit’. Maar ze wilt gewoon graag helpen en gaat dan alles aan mij aan geven. Dat is alleen maar goed om aan te leren toch. Maar ze doet ook de kastjes in de woonkamer steeds open, trekt alles eruit. Ze weet heel goed dat het niet mag maar probeert het elke keer weer. Als je dan nee zegt kijkt ze je aan en gaat gewoon lachend verder, zit je dan.. Dus nu hebben we een ‘Na denk hoekje’ gemaakt en moet zij zitten als ze ‘stout’ is. Nou ze “begrijpt” het nog niet helemaal want ze komt gewoon weer lachend de kamer in. Ben blij als deze fase weer voorbij is!

Vrolijk Pasen! Heerlijke tijd om even langs familie te gaan. Wij zijn gezellig wezen lunchen bij mijn omaatje met de rest van de familie. Iedereen wat te eten mee nemen en hup naar Almere toe! Bij binnenkomst is Sophie super verlegen en wordt het haar allemaal even teveel. Hier heeft zij eigenlijk nooit last van maar nu dus wel. Zo sneu, moest even zo huilen. Ook opa en oma deden het niet goed en ze wilde alleen maar bij papa of mama op schoot hangen. Na een tijdje rustig bij gekomen te zijn ging ze toch maar op pad. Mijn oma is net verhuist dus zij zag het voor het eerst, dus tijd om op ontdekking te gaan. Lekker aan de plantjes zitten en de kleine accessoires van tafel trekken. Mag allemaal bij mijn oma! Gelukkig waren mijn neefjes er ook en daar vind ze het altijd wel super leuk mee om te spelen. Iedereen is altijd verbaast over hoe “makkelijk” Sophie altijd is, ze is vaak rustig aan het spelen en eet altijd goed op visite. Wat een tevreden kind! Dat is ook wel zo, maar thuis kan ze zo anders zijn haha. Mijn oma was van de week een ochtend bij me en toen zij ze het ook. Zo in haar eigen omgeving is het een heel ander kind, echt een boefje!  


https://mijnmamaleven.wordpress.com/2016/03/28/speeltuin-pasen-en-een-nieuwe-fase/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je