{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spannend, mijn eerste kinderfeestje!

Afbeelding blog 'Spannend, mijn eerste kinderfeestje!'

Zodra je kind 4 jaar is en naar groep 1 gaat, krijgt hij een heel ander leven. Behalve dat hij op school veel leert, vindt er ook op sociaal gebied een grote verandering plaats. Bij de één zal het wat langer duren dan bij de ander, maar uiteindelijk maken vrijwel alle kinderen op school één of meerdere vriendjes.  Bij vriendjes horen natuurlijk speelafspraken, maar op den duur ook uitnodigingen voor kinderfeestjes.

Het eerste kinderfeestje van een vriendje

Het is zover! Je kind heeft voor de eerste keer een uitnodiging voor een kinderfeestje ontvangen! Meestal gaat dit rechtstreeks via de ouders of wordt de uitnodiging in de brievenbus van de genodigde gedaan. Dit om teleurstellingen bij kindjes te voorkomen die niet zijn uitgenodigd.

Het cadeautje

Natuurlijk hoort bij een kinderfeestje ook een leuk cadeautje. Een cadeautje voor een vriendje/klasgenootje hoeft echt niet duur te zijn. Gemiddeld wordt er tussen de 5 en de 8 euro uitgegeven, maar jij mag natuurlijk helemaal zelf bepalen wat jullie budget daarvoor is. Heb je geen idee wat je moet kopen? Vraag het dan aan de ouders van het vriendje. Natuurlijk kun je het ook rechtstreeks aan het kind vragen, maar dan moet je niet verbaasd zijn als hij vraagt om een nieuwe fiets of een gigantische racebaan. Kleuters hebben immers nog geen flauw benul van de waarde van geld.

Sommige kinderen zetten op de uitnodiging dat de 'Verjaardagsbox' klaar staat in een bepaalde winkel. Wat is een Verjaardagsbox? Bij een aantal (speelgoed) winkels in ons land kun je als ouder samen met je bijna jarige kind in de winkel rondkijken wat het kind leuk vindt en deze dingen in een doos doen. Als genodigde kun je dan naar die betreffende winkel gaan om in de doos van het vriendje een cadeautje uit te kiezen. Natuurlijk is dit niet verplicht!

Voorpret

Het is gezellig om samen met je kind het cadeautje voor zijn vriendje te gaan kopen. Verder is het ook leuk om samen feestelijke kleren voor het kinderfeestje klaar te leggen. Zo heeft hij al voorpret voordat het kinderfeestje daadwerkelijk gaat beginnen! Allergieën?

Heeft je kind bepaalde allergieën? Geef dit dan ruim van te voren aan bij de ouders van het vriendje. Het is ook zo sneu als iedereen lekker pannenkoeken aan het eten is en hij ze niet mag hebben.

Spannend zo een kinderfeestje!

Natuurlijk is voor de eerste keer 'alleen' naar een feestje gaan erg leuk, maar misschien ook wel een beetje spannend. Vindt je kind het erg spannend? Geef dit dan even aan bij de ouders van het vriendje. Eventueel kun je dan afspreken om nog een paar minuten te blijven. Wil je kind meteen al naar huis? Geef daar niet onmiddellijk aan toe. In de meeste gevallen moet een kleuter eerst heel even wennen en gaat het daarna helemaal vanzelf.

Ophalen of thuisbrengen?

Meestal staat al op de uitnodiging of je kind moet worden opgehaald of wordt thuisgebracht. Mocht dit niet duidelijk zijn, dan vraag je dit natuurlijk nog even goed na bij de ouders van de jarige.

Heb jij nog tips voor het eerste kinderfeestje van je kind? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je