{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sophie haar eerste verjaardag.

Het is alweer bijna 4 maanden geleden maar het lijkt maar heel kort geleden..

Afbeelding blog 'Sophie haar eerste verjaardag.'

Het is alweer bijna 4 maanden geleden maar het lijkt maar heel kort geleden. De dag dat Sophie 1 jaar werd was een hele mooie maar ook emotionele dag. Want ook ik was 1 jaar moeder. Ik denk dat jullie het allemaal met mij eens zijn dat de tijd vliegt! Ik bedoel, ‘ze is toch pas net geboren?’. Ondanks dat je het gevoel hebt dat je kindje er altijd is geweest, heb je ook het idee dat het nooit al een jaar geleden kan zijn. Die bevalling staat nog pers geprint op mijn netvlies. Ik was natuurlijk al heel vroeg wakker want op de dag zelf vierde wij ook haar verjaardag met heel veel mensen. Dus hup mijn bed uit en beginnen maar! Laatste boodschapjes, hapjes maken, huis versieren en de taart ophalen. De avond van te voren hebben wij al zoveel mogelijk proberen te doen, maar toch schrik je er altijd van wat je nog allemaal moet doen. Gelukkig kwam mijn liefste vriendin Melissa helpen zodat ik niet alles alleen hoefde te doen.

Een andere vriendin van mij Ellen die zei al van te voren, probeer tijd te maken voor Sophie want het is een belangrijke dag en uiteindelijk heb ik mijn dochter amper gezien. Dus hadden Michel en ik afgesproken om alles neer te zetten en dan gewoon alles van zelf te laten lopen. Niet dus… ik was alleen maar aan het rennen en vliegen. Met mijn rode hoofd liep ik snel langs iedereen om alles maar te regelen, niemand gesproken of gezien die dag. Geen aanrader dus!Maar ik moet eerlijk zeggen, ons huis zag er top versiert uit, het eten was goed geregeld, Sophie en de andere kinderen vonden het geweldig en de rest inclusief Sophie hadden een mooie dag. Daar gaat het uiteindelijk om.

Ze kreeg super veel cadeautjes, de eerste 5 vond ze ook heel leuk om uit te pakken. Daarna had ze er geen kijk meer voor, dus stonden papa en mama het uit te pakken. Best logisch toch voor een kind van 1. Wat minder leuk voor ons want je staat toch een klein beetje voor schut als je kind gaat “huilen” als je het een cadeau wil laten uitpakken. Oké dan hoef je niet meer uit te pakken! ‘ze is er wel heel blij mee hoor’. Wij hadden van te voren een verlanglijstje gemaakt, sommige mensen vinden dit niet echt een leuk idee maar ik vond het erg handig. Geen cadeautjes waar je niets aan hebt en waar niet mee gespeeld gaat worden. Natuurlijk krijg je ook wel wat dingen wat niet op het lijstje staat maar dat was heel weinig. Overigens hebben wij een super leuk cadeau gehad wat niet op het lijstje stond, een eigen appelboom op de olmenhorst. De boom heet ook ‘Sophie’ en in het voorjaar kan je hem planten en in het na jaar lekker appeltjes plukken.

Ook kreeg zij een mooie Nijntje taart, voor het eerst kreeg zij iets heel zoets. Ik dacht nog maar eens even kijken of ze het überhaupt wel eet, jawel hoor HOP! Graaiend en knijpend in de taart begon ze hem uit elkaar te trekken. Daar ging de taart, hap hap hap.. ze vond het alleen gek dat iedereen naar haar keek en heel hard aan het lachen was. Maar lekker vond ze hem zeker! Helemaal onder zat ze haha.

https://mijnmamaleven.wordpress.com/2016/03/06/sophie-haar-eerste-verjaardag/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je