{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snoep of geen snoep geven aan je kind?

Vandaag kwam ik in een discussie over wel of geen snoep geven aan je kind terecht. Hier mijn mening daarover

Afbeelding blog 'Snoep of geen snoep geven aan je kind?' Achtergrond blur afbeelding

Wat begon als een simpele vraag, wat vind jij van deze traktatie, liep al gauw uit op een discussie. Op de foto lagen 5/6 stuks snoepgoed. Het kindje had dit gekregen als traktatie van een ander kindje. Al 2 stuks waren opgegeten. Ik vond het veel en reageerde dan ook. Er barste een discussie los.

Ik geef Ilse geen snoep, omdat ik vindt dat ze genoeg suikers binnen krijgt en die zoetigheid lang genoeg kan eten. Ook let ik op de toegevoegde suikers bij baby producten. Soms sta je echt te kijken hoeveel suiker er wordt toe gevoegd. Terwijl een kind dit nog helemaal niet nodig heeft om te groeien en te ontwikkelen. 

Ilse krijgt van mij heus wel lekkers: maisboogies, rozijntjes, fruit, puffs van ella's kitchen, rijstwafels of een Maria bischuitje. En ze krijgt ook een boterham met zoetigheid ( appelstroop/ pindakaas/ jam ) als ze haar hartige (smeerworst/ smeerkaas/ boterhamworst/ ham/ kipfilet) boterham op heeft. En ze smult er van. Wel let ik op hoeveel toegevoegd suiker er inzit. 

tussen doortjes .jpgTijdens de discussie werd door de voorstanders van het geven van snoep mij verweten dat ik mijn kind te kort doe, dat ik haar niet een snoepje geef. Wat ik de grootste onzin vind. Ze kent het niet en ze smult net zo lief een banaan als een koekje op. Ik verbied het niet, maar heb liever ook niet dat andere snoepjes aan haar geven. De meeste weten dit gelukkig wel. 

De voorstanders hebben me niet weten te overtuigen waarom ik een 15 MD oud kindje snoepjes moet geven. Dus blijf ik bij mijn stand punt. Want ik kreeg vroeger ook eigenlijk zelden een snoepje. En ben ook niet geobsedeerd geworden door snoepgoed, zoals ze suggereerde als tegen argument. En te kort doe ik haar zeker niet.

 En als ze wat groter is mag ze heus wel een snoepje hoor maar dan wel een waar niet zo veel toegevoegd suiker in zit. 

Wat geef jij je kindje wel of geen snoepjes ? En wat zou jij trakteren op de peuterspeelzaal of basis school? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je