{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snelle recepten voor drukke tijden

Iedereen heeft weleens van die dagen dat ze het erg druk hebben. Voor die momenten 5 snelle recepten voor in drukke tijden.

Afbeelding blog 'Snelle recepten voor drukke tijden'
Iedereen heeft weleens van die dagen dat ze het erg druk hebben. Eigenlijk weinig tot geen tijd om te koken, maar de maag rommelt en je wilt eigenlijk toch ook wel lekker en gezond eten. Voor die momenten 5 snelle recepten voor in drukke tijden.  

Recepten

 

Rijstgerecht: Griekse keftedes met rijst

Tijd: 30 min. Recept voor 2 personen Benodigdheden: 300 gram gehakt, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel,1 blikje gepelde tomaten, 3 eetlepels tomatenketchup,1 ui, 1 theelepel suiker, 1 theelepel komijnpoeder, 1 teentje knoflook,1 theelepel tijm, 1 eetlepel oregano, 1/4 theelepel kaneel, eventueel allesbinder. Bereidingswijze: Begin met het kruiden van het gehakt. Hiervoor gebruik je de helft van de kruiden (komijnpoeder, tijm, oregano en kaneel). Voeg aan het gehakt ook 1 ei en paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar en vorm daarna kleine gehaktballetjes met je handen (circa 10-12 balletjes). Snipper vervolgens een uitje en het teentje knoflook. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en voeg het teentje knoflook en het uitje toe. Bak dit circa 2 minuten aan en voeg dan de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Ondertussen heb ik de gepelde tomaten uit blik wat fijner gesneden, maar dit hoeft niet. Wanneer de gehaktballetjes zo goed als gaar zijn voeg je de gepelde tomaten, tomatenketchup, en de andere helft van de kruiden toe. Laat dit lekker pruttelen, minimaal 10 minuten, en voeg de laatste minuut eventueel wat allesbinder toe om de saus wat dikker te maken. Serveer de Griekse gehaktballetjes met rijst.  

Vegetarisch: lasagne uit de pan

Tijd: 15 min. + 5 min. in de oven/onder de grill Recept voor 2 personen Benodigdheden: halve witte ui, 10 verse lasagnebladen, 1 blik gepelde tomaten, 2/3 eetlepels tomatenpuree, 300 ml gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 150 gram ricotta, 1,5 theelepel gedroogde oregano, snufje zout en peper, verse basilicumblaadjes, geraspte kaas Bereidingswijze: Als je een pan hebt, die ook in de oven kan, gebruik deze pan dan voor dit recept. Als je geen pan hebt die je op je fornuis en in de oven kan gebruiken, kan je ook gewoon een pan en een ovenschaal gebruiken. Begin met het snipperen van het uitje. Maak vervolgens het teentje knoflook schoon en snijd deze in hele kleine stukjes. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een knoflookpers gebruiken. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan. Zodra het uitje glazig is, voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit ongeveer 1 minuut aan en voeg daarna de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe. Snijd ondertussen de verse lasagnebladen in stukjes. Wij hebben één lasagneblaadje in ongeveer 8 tot 10 stukken gesneden. Als je hiermee klaar bent voeg je de stukjes lasagnebladen toe aan de saus. Schep dit goed door zodat de saus goed verdeeld is over de lasagnebladen. Voeg vervolgens de gedroogde oregano en eventueel een snufje zout en peper toe. Laat het sausje een beetje pruttelen en roer deze af en toe even door. Mijn “lasagnebladen” waren in ongeveer 8 minuten gaar. Verwarm ondertussen je oven (220 graden) of grill voor. Als de lasagnebladen gaar zijn voeg je ongeveer 1/4 van de ricotta toe aan de saus. Roer dit goed door. Als je een pan gebruikt die ook in de oven kan, dan verdeel je nu de rest van de ricotta over de saus en eventueel nog een dun laagje geraspte kaas. Als je geen pan hebt, die in de oven kan dan schep je de saus met de lasagnebladen in een ovenschaal en verdeel je de ricotta en de geraspte kaas over de ovenschaal. Zet de lasagne voor ongeveer 5 minuten in de oven/onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Hierbij kun je een salade serveren.  

Stamppot: Stamppot met rucola en crème fraiche

Tijd: 30 min. Recept voor 2 personen Benodigdheden: 4/5 grote aardappels,30 gram rucola,150 gram gerookte magere spekblokjes,150 ml crème fraiche,4 theelepels pesto, eventueel bieslook, snufje zout/peper. Bereidingswijze: Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de aardappels. Vervolgens schil je de aardappels en snijd je deze eventueel doormidden. Kook de aardappels circa 20 minuten, het hangt af van de grootte van je aardappels, totdat deze zacht genoeg zijn. Ondertussen meng je de crème fraiche met de pesto en eventueel een beetje bieslook. Snijd de rucola wat kleiner. En bak ongeveer 4 minuten voordat de aardappels klaar zijn de spekjes krokant. Als de aardappels klaar zijn, laat je deze nog even droogkoken en stamp je deze vervolgens fijn met de crème fraiche. Voeg daarna ook de rucola en de gebakken spekblokjes aan toe en meng alles goed door elkaar.  

Pasta: Pasta met spinazie

Tijd: 25 min. Recept voor 4 personen. Benodigdheden: spekreepjes, beenhamblokjes, rode ui, courgette, champignons, zongedroogde tomaatjes, verse spinazie, boursin cuisine, flesje blueband finesse, peper en zout, olijfolie, grote pasta (penne, spiraalpasta). Bereidingswijze: Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Bak de spekreepjes in een pan zonder olie en laat in een vergiet of op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd daarna de rode ui, de champignons en de courgette wat fijner en bak in een scheut olijfolie de gesneden rode ui en voeg vervolgens de champignons en de courgette toe. Voeg na een paar minuten de hamblokjes en de gebakken spekreepjes toe. Korte roerbakken. Daarna de zongedroogde tomaatjes die je in stukjes hebt gesneden toevoegen. Roerbak de verse spinazie in een aparte wok heel kort. Tip: Je kunt ook ontdooide diepvries spinazie gebruiken. Laat het kuipje boursin cuisine smelten in de pan met de groenten en voeg de blueband finesse toe. Als laatste de beetgare pasta en de spinazie toevoegen. Goed doorwarmen en op smaak brengen met peper en zout.  

Brood: Boerenomelet met ham, aardappels en groenten

Tijd: 20-25 min. Recept voor 1 persoon. Benodigdheden:125 gram groenten (zoals prei, ui, paprika, courgette en wortel), klein handje voorgekookte aardappelpartjes,3 eieren,3 eetlepels melk, verse bieslook, halve theelepel paprikapoeder,2 plakjes ham. Bereidingswijze: Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappeltjes aan. Bak deze ongeveer 8 minuten totdat deze redelijk zacht zijn. Meng ondertussen de eieren met de melk, paprikapoeder en wat verse bieslook en snijd de ham in kleine stukjes. Voeg na circa 8 minuten de groenten toe aan de aardappeltjes en voeg vervolgens ook de ham toe. Bak de groenten en ham circa 5 minuten mee totdat de groenten lekker zacht zijn geworden. Als laatste giet je het eimengsel over de groenten en zorg dat het ei goed verdeeld is over de gehele pan. Bak de boerenomelet 3-5 minuten totdat deze gaar is. Eventueel kan je de boerenomelet dubbelvouwen. Serveer de omelet lekker op een broodje. Alle bovenstaande recepten en nog veel meer zijn te vinden op de website: www.lekkerensimpel.com Bij ieder recept kun je natuurlijk weglaten en toevoegen wat je zelf wilt. Eet smakelijk! Geschreven door mama Yvonne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je