{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaasintocht 2013

Menig kinderhartje klopt op dit moment een beetje harder, want de Sinterklaasintocht 2013 staat voor de deur.

Het is bijna zover! Menig kinderhartje klopt op dit moment een beetje harder, want de Sinterklaasintocht 2013 staat voor de deur.  Kinderen kijken al weken uit naar de komst van Sinterklaas. Het is het kinderfeest van het jaar! Na de Sinterklaasintocht worden veel verlanglijstjes gemaakt en de schoen wordt regelmatig gezet. Sinterklaas is een echte  jaarlijkse traditie. Het Sinterklaasfeest is het populairste volksfeest van Nederland. In 2007 heeft Nederlands Centrum voor Volkscultuur zelfs voorgesteld om van 5 december een Nationale feesinterklaas2stdag te maken.

Geschiedenis van Sinterklaas op televisie

Sinterklaas wordt in Nederland en  België gevierd. Sint Bram van der Vlugt is jarenlang de Sint van Nederland geweest. Stefan de Walle heeft de rol van Bram van der Vlugt overgenomen in 2011. Het Sinterklaasjournaal en De Club van Sinterklaas zijn bekende Nederlandse sinterklaasprogramma's. Op Nederland 1 wordt het Sinterklaasjournaal uitgezonden. Alle gebeurtenissen omtrent Sinterklaas komen dan aan bod. Een programma waar ouders en kinderen graag naar kijken.

Wanneer en waar is de officiële intocht dit jaar?

Dit jaar is de officiële Sinterklaasintocht op zaterdag 16 november in Groningen.  Het is de eerste keer dat de intocht van Sinterklaas in Groningen plaatsvindt.  Het feest begint pas echt met de intocht van Sinterklaas. Als je in de buurt van Groningen woont, kan je natuurlijk met je kinderen naar de intocht gaan kijken. Mocht je niet in de buurt van Groningen wonen, dan kan je de intocht van Sinterklaas gezellig samen op televisie volgen. De Sinterklaasintocht wordt namelijk live uitgezonden op televisie.

Wanneer komt Sinterklaas in de grotere plaatsen?


Amsterdam

In de hoofdstad komt Sinterklaas op zondag 17 november. Sinterklaas bezoekt voor de 75ste keer de hoofdstad. Speciaal voor de 75ste intocht van Sinterklaas in Amsterdam is er een kookboek uitgebracht. Het boek is samengesteld door Sinterklaas, Amsterdammers en bekende Nederlanders. Als je het kookboek koopt steun je de stichting Sinterklaas intocht Amsterdam.

Eindhoven

De intocht van Sinterklaas in Eindhoven is op zaterdag 16 november. Ouders en kinderen kunnen naar de markt van Eindhoven komen om Sinterklaas en de pieten te bezoeken. Vanaf 11.30 uur wordt de Sint verwacht.  Het Fijne Feestdagen Festival start dan ook in Eindhoven. Het festival duurt tot en met 5 januari 2014. Meer informatie over het festival kun je nalezen op: http://www.fijnefeestdagenfestival.nl/nl/agenda/

Den Bosch

Sinterklaas bezoekt Den Bosch op 17 november. De aankomst is met de boot.sinterklaas3 Om 13.30 uur verwacht burgemeester Rombouts Sinterklaas op de markt in Den Bosch.

Utrecht

Moeders en vaders met kinderen die in de buurt van Utrecht wonen kunnen Sinterklaas bezoeken op 17 november. Burgemeester Aleid Wolfsen verwacht Sinterklaas rond 13.15 uur. De route van Sinterklaas in Utrecht is als volgt: Monicabrug Oudennoord – Sint Jacobstraat – Lange Viestraat – Potterstraat – Neude – Schoutenstraat – Korte Janssstraat – Janskerkhof

Omgeving Den Haag

In de Haven van Scheveningen wordt Sinterklaas verwacht op 16 november. Burgemeester Jozias van Aartsen en de Spaanse Ambassadeur de heer Javier Vallaure de Acha verwelkomen Sinterklaas. Mocht je Sinterklaas live willen ontmoeten dan kun je op onderstaande link kijken wanneer Sinterklaas bij jou in de buurt komt http://www.intochtsinterklaas2013.nl/aankomst-sinterklaas/. Heel veel plezier met de Sinterklaasintocht!  Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je