{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterkerstennieuw en alle stress eromheen

De feestdagen komen weer dichterbij, dus cadeautjesstress!! Hoe pakken jullie dat aan?

Afbeelding blog 'Sinterkerstennieuw en alle stress eromheen' Achtergrond blur afbeelding

De Sint is bijna weer in aantocht met alle drama erbij. De Sint en zijn zwarte pieten (looove zwarte piet!!) overal komen de discussies weer naar boven. Ik werd laatst door mijn surinaams-marrokaanse buurmeisjes van 9 en 11 beticht van rascisme (lees: ik heb zelf ook een kleurtje en heb jaaaaren opgepast op de dames, maar hee, blijkbaar ben ik een rascist als ik pro zwarte piet ben) Deze discussie maar achterwege laten in deze blog?

Waar ik eigenlijk mee zit is het hele cadeautjesdrama. Ik kan me namelijk mijn dochter haar verjaardag nog herinneren. 1 giga berg met cadeaus. Na 2 pakjes opengemaakt te hebben was ze er al klaar mee en ging verder met het strikje van een van de cadeautjes (veeeeeel leuker). Vervolgens heeft het me een week gekost te kijken waar ik alles ging laten. (Dejavu, vroeger kreeg ik ook een vrachtlading aan cadeaus en stond ik de volgende dag uit te zoeken waar ik het ging neerzetten, ik ben ook nog 4 dec jarig) Nu wil ik enige herhaling voorkomen en heb ik besloten dat een paar cadeautjes meeer dan zat is. Ze is 1 en snapt er toch de ballen van. Wat nog handiger is is dat mijn ouders in Duitsland wonen en daar dus geen Sint is. (TOP!). We vieren dus Kerst bij hen en Sinterklaas bij mijn schoonouders. Nu heeft ze een kleine verzameling vrolijke vriendjes. Voor bij de ene opa en oma hebben we nog een eenhoorn ter uitbreiding gekocht (prinses penny en de eenhoorn, heel grappig want ze heet Penelope met dr 2e naam en wij noemen haar soms Penny) en bij de andere opa en oma ook nog een poppetje die ze van onszelf krijgt. Van mijn ouders krijgt ze nog duplo en van mijn schoonouders weet ik het niet. Yfke en haar nichtje kregen vorig jaar hetzelfde, maar ze schelen 1 jaar. Het kwam erop neer dat ze een puzzel kreeg terwijl ze pas 5 maanden was en dus haar grote nicht wel al met het speelgoed kon spelen en Yfke er nu pas wat aan heeft, maargoed gaat om het idee zullen we dan maar zeggen (hopend dat er dit jaar wel wat meer gericht naar de leeftijd wordt gekeken)

Nu heeft mijn vader via zijn club ook Sinterklaas en vroeg of ik namens hem een cadeau voor onze kleine wilde kopen. Prima, doe ik wel. Vandaag een stofzuigertje gekocht. Speelgoedding met geluid (waarom is alles met muziek, licht of erger beide!) en die 3 balletjes opzuigt, te cute! Ik appte mijn vriend enthousiast, maar zijn reactie was minder enthousiast dan die van mij. Maaaar helaas had hij gelijk. Elke 3 minuten die ballen onder de bank vandaan vissen heeft niemand zin in, dus toch maar weer ruilen. (Had hem net gekocht en het ding bovenop de kinderwagen het heeeele eind naar huis meegezeuld. Onderweg natuurlijk met enige stuntelingen, valpartijen van dat ding en het bijbehorende gevloek *thnx). Maar nu? Wat moet ik nouu weer aanschaffen? Nog een vrolijk vriendje, of is dat teveel van het goede? Ze speelt er wel lief mee. Mijn ouders vroegen ook om nog wat tips, maar ik weet het zelf eigenlijk niet eens. Ze heeft al zoveel! Heb zelfs het eerste speelgoed alweer uitgezocht en klaargezet voor de rommelmarkt (ruimt lekker op), maar ja, je komt er toch niet omheen om het een en ander weer aan te schaffen.

Er zijn hier en daar al enkele discussies voorbij gekomen over hoe groot of klein iemand het gaat aanpakken. Het aantal cadeaus, de prijzen, Sint én Kerst bij beide opa's en oma's én thuis... Poehh..

Hoe groots gaan jullie het vieren, wat vinden jullie 'normaal' en evt nog tips voor een 1-jarig meisje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je