{{ message.message }}
{{ button.text }}

Second Love - De andere kant van de medaille

'Flirten is niet strafbaar', schreeuwt Second Love ons toe. Ik kan er niets anders van maken dan dat de reclame vreemdgaan aanmoedigt.

Afbeelding blog 'Second Love - De andere kant van de medaille' Achtergrond blur afbeelding

Ik kan er niets aan doen. Ik kan gewoon niet begrijpen dat er reclame als dat van Second Love bestaat. We hebben vast allemaal vandaag de blogs wel gelezen over Second Love. Nou, laat mij jullie ook eens een waargebeurd verhaal vertellen. Een eerlijk verhaal over de andere kant van de 'Second Love' medaille...

Dit verhaal speelt zich al een aantal jaren geleden af in een gezin. Man en vrouw hadden allebei een goede baan, gezellige diertjes, kindjes. Eigenlijk was dit gewoon het welbekende huisje - boompje - beestje verhaal. Second Love was toen net in de lucht en ook al groots in het nieuws. Dit trok blijkbaar de man zijn aandacht en zo was een profiel ook al gauw aangemaakt. De vrouw kwam hier achter door een mail die binnen kwam op de computer die liet zien dat de man een bericht in zijn inbox had gekregen op Second Love en moest betalen als hij dit wilde lezen. Ze ging op onderzoek uit en kwam er achter dat het profiel nog maar kort geleden was aangemaakt. Ze werd verdrietig en boos. Hoe kon dit nou gebeuren. Ze had zo het gevoel dat hun relatie goed zat. Misschien wel altijd een beetje hetzelfde, maar het voelde goed. Ze was vastberaden dit vanavond met haar man te bespreken. En zo geschiedde. 

s'Avonds sneed ze het onderwerp aan. De man werd ook verdrietig, bood zijn excuses wel duizendmaal aan en vertelde wat de rede was dat hij dit had gedaan. Hij liet een fragment horen van Claudia de Breij die een tijdje eerder een interview had afgenomen bij de oprichter van Second Love. Deze geintervieuwde man gaf aan dat de site puur was opgericht voor mensen die in een sleur zaten, zodat ze zich misschien weer geliefd zouden gaan voelen door complimenten te krijgen van een ander en zo weer het gevoel zouden krijgen dat ze er nog toe doen. De vrouw vond dit, samen met Claudia de Breij, natuurlijk de grootste onzin. De vrouw vond dat als de man gewoon had aangegeven dat hij de relatie een sleur vond en het gevoel had dat hij er niet toe deed, zij harder haar best had gedaan om hier samen uit te komen. Nu wist ze van niets en kon ze niets doen. Ze ging er van uit dat alles goed zat tussen hun. 

Die avond lag ze op bed na te denken over het hele voorval. Ze was dankbaar dat er niets was gebeurd, dat er zelfs nog geen mailcontact was geweest. Toch zat het haar niet lekker. En zo besloot ze; 'Het wordt tijd om te laten zien wat dit werkelijk met je relatie kan doen'. Ze maakte diezelfde avond nog een profiel aan. Een eerlijk profiel met haar eigen foto en eerlijke informatie over wie ze was en wat voor hobby's ze had. Kort daarna storten zich hordes mannen op haar profiel, bestookten haar met tientallen mailtjes die zo uit een bouquetreeks konden geplukt zijn. 50 Tinten was hier niets bij. Dit voelde niet goed. De volgende dag kon ze het dan ook niet laten om toch haar man op de hoogte te stellen van wat ze had gedaan en welke gedachte daarachter schuil ging. Dit maakte de man weer verdrietig. Maar ze bleef vastberaden. Ze wilde haar man duidelijk maken wat dit met de relatie deed. En zo kreeg ze contact met een man. Een man die duidelijk zijn penis dictus achterna liep. Ze stelde haar man op de hoogte en liet het mailcontact zien. Kort daarna kwam ze er achter dat deze penis dictus meneer er meerdere vrouwen op na hield en zij duidelijk op de tweede plaats stond. Ze kapte de mailwisseling met deze man, wenste hem veel succes met zijn 'vrouwen' en was onderhand wel een beetje klaar met dat Second Love gedoe. Het was haar man onderhand duidelijk dat dit echt niet de oplossing was van het probleem in de relatie en zo was haar missie geslaagd. 

En toen ineens, zo ineens.... kwam daar een mailtje van een andere man. Een man die dezelfde hobby deelde als haar (en overigens net als mij), ze tekenden allebei. Hij tekende  strips en zij kunst. Ze wisselden mailadressen uit en kregen leuk contact. Zo stuurden ze wel vijf mails per dag over en weer over een langere periode. Haar man wist van dit contact. Dit maakte hem verdrietig en teleurgesteld. Ze was alleen nog maar bezig met die ander. Ookal bleef het alleen bij mailcontact en ging het eigenlijk alleen over het tekenen of andere interesses, toch stak het haar man.

De twee kwamen er tijdens hun mailwisseling steeds meer achter dat ze verschrikkelijk veel op elkaar leken. Behalve hun voorliefde voor het tekenen deelden ze ook ontzettend veel andere interesses. Dit was een typisch gevalletje van 'brother from another mother' en 'sister from another mister'. Na een paar maanden mails met elkaar te hebben gewisseld, werk met elkaar te hebben gedeeld en elkaar op facebook gevonden te hebben kwam de vraag of het misschien een leuk idee was om samen op tekendate te gaan. En zo werd er na een half jaar een afspraak gemaakt, waar de man van de vrouw overigens ook vanaf wist.

Ze stond de striptekenaar zenuwachtig op te wachen op het station. Toen ze bijna een paniekaanval kreeg door de zenuwen, belde de vrouw haar man en zei dat ze dit nooit weer ging doen. Het voelde niet goed en raar. Toch liet ze de afspraak doorgaan. Ondanks dat het een leuke date was waar ze veel heeft geleerd op tekengebied, voelde het toch allemaal vreemd. De vrouw van de striptekenman wist niet eerlijk waar de striptekenman en de kunstenares elkaar hadden leren kennen, terwijl de kunstenares haar man wel eerlijk had verteld dat ze deze man had ontmoet via Second Love. 

Achteraf vertelde de man zijn vrouw dat hij het vreselijk vond dat ze die dag op date was geweest. Hij gaf aan dat hij wist dat zij niets zou uitvreten, maar dat hij het vreemd vond dat de striptekenman zo graag op date wilde met zijn vrouw. Hij vond het vreselijk en is die dag ook heel erg boos geweest. Alleen heeft hij dit nooit meteen laten blijken. Het werd de vrouw duidelijk dat ze zich hier teveel in mee had laten slepen en hierin haar man helemaal was vergeten. Het mailcontact met de striptekenman bleef nog even doorgaan, maar werd al gauw minder. De vrouw voelde niet meer de behoeft om met hem te mailen en heeft een antwoord terug destijds ook heel lang uitgesteld. Ze hebben nu dan ook geen mailcontact meer.

Ik moest dit verhaal gewoon even met jullie delen. Dit is de echte keerzijde van dat stupid Second Love. En dan is er nog niet eens zoveel boeiends in dit waargebeurde verhaal gebeurd. Ik begrijp niet dat mensen in een relatie gewoon compleet hun partner vergeten. Een goed gesprek zit er tegenwoordig niet meer in. Nee, men gaat meteen opzoek naar een ander contact om zich geliefd te voelen door een andere man of vrouw. En dat is iets dat ik niet kan begrijpen. Grijp je partner eens vast bij kop en kont. Schreeuw het desnoods tegen hem of haar uit over hoe jij je voelt, maar ga niet stiekem achteraf op zoek naar een contact waarvan jij denkt dat die jou weer gelukkig zal doen voelen. Je moet ook jouw eigen partner de kans geven om te veranderen in de relatie als dat nodig is. Sleur hoor je samen uit te komen, niet met een ander. Je weet niet hoeveel pijn je hier de ander mee doet. En wat denk je van de kinderen? Dit laat een deuk achter in hun vertrouwen en geeft ze een compleet verkeerd beeld over hoe liefde moet zijn. Als ik met dit verhaal maar bij één persoon de ogen zou kunnen openen, dan zou ik al dankbaar zijn....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je