{{ message.message }}
{{ button.text }}

Schoolmoeder-clubjes

Het is me nogal wat. De basisschool. Niet alleen je kind maar ook de moeders maken genoeg mee!

Afbeelding blog 'Schoolmoeder-clubjes'

Mijn oudste dochter zit sinds afgelopen zomervakantie op de basisschool. Ik vind t nogal wat.

Het loslaten begint en ineens hoort ze bij een groep van grote kinderen. Met grote acties en grote woorden. Nu vond ik haar natuurlijk altijd al intens groot (trots moederhart) maar zo in de klas tussen de kinderen van 4,5&6 jaar oud is ze toch nog wel een ukkie. Maar; dat vindt ze zelf natuurlijk niet. Ze hoort 'erbij'.

En ik ook. Ik hoor ook ineens ook bij een groep. Ik ben een heuze schoolmoeder en ongevraagd hoor ik vanzelf bij een soort clubje. Want wachten in de centrale hal op school is niet zomaar wat,je moet je er bijna op voorbereiden. Sluit ik me aan bij de 'een-joggingbroek-en-wilde-knot-is-prima moeders'? Bij de 'net-niet-hip-maar-leuk-geprobeerde-outfit moeders'? Bij de 'ik-ben-intens-bevriend-met-ieder-die-zijn-kind-hier-brengt moeders'? Bij de 'ontzettend-nonchalante-maar-ik-heb-stiekem-wel-mn-best-gedaan moeders'? Of misschien wel bij de vaders? Want dat kan natuurlijk ook. Tenzij je dan bonje krijgt met de 'mijn-man-is-echt-hysterisch-leuk moeders'. Tot nu toe ben ik denk ik een 'dit-hoekje-is-echt-prima-en-ik-lach-vriendelijk moeder'. Nog 8 jaar te gaan om bij een bestaand moeder-clubje te horen. Of mijn hoekje staat straks vol met clubhangers. Dat kan natuurlijk ook. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je