{{ message.message }}
{{ button.text }}

Say hi to my friends; Ben & Jerry!

Ik ga niet "vreten" tijdens mijn zwangerschap! Ik ga gewoon netjes eten. Van niks eten naar volvreten.

Afbeelding blog 'Say hi to my friends; Ben & Jerry!' Achtergrond blur afbeelding

Vanaf het moment dat ik zwanger was begon ik te braken. Niet persé de standaard ochtend-braak-sessie.... Ochtend, middag, avond, nacht. Thuis, op het werk, in restaurants, op visite. Ik braakte veel en overal. Ook niet het beetje boven de wc. Nee ik deed mee aan de Olympische Spelen Projectielbraken. Je weet wel, met zon exorsist-straal. 200 gouden medailles! Poeh, ik wist dat misselijkheid erbij hoorde, dit was toch best 'heavy'! Toen ik bloed begon te braken en flauw viel heb ik toch maar de huisarts gebeld. Of ik even wil langskomen met urine. Ik graai een plastic beker uit de kast om de urine in op te vangen. Helaas kwam uit waar ik al bang voor was. Ik kon niet plassen. Ik had niets om te plassen. Gelukkig had ik nog even voor ik moest gaan. Met veel moeite kon ik een minuscuul beetje urine aan mijn huisarts geven. Hij keek ernaar, schudde zijn hoofd en plaatste een stickje in de beker. Lisa ik denk dat je lekker naar huis moet gaan, een tasje in moet pakken en een tijdje in het ziekenhuis aan een infuusje moet. Ik was uitgedroogd. 

Of het de hormonen waren of mijn angst voor ziekenhuizen, ik begon te huilen. Ik voelde me zo ontzettend beroerd en slap. Ik had al dagen niets binnengehouden. Na 1 week ziekenhuis mocht ik naar huis. Opgeknapt? Ik kon weer op mijn benen staan. Maar ik had nog een lange weg te gaan. Tot week 21 heb ik gebraakt. 

Vanaf dit moment ging het beter. Ik at weer, ik dronk weer en het bleef erin! Heerlijk. Ik genoot er volop van en begon te eten waar ik maar zin in had. In het begin bleef dit redelijk binnen de perken maar ik kwam al goed aan....Mijn lichaam had alle reservers aangebroken in mijn braak periode. Alles wat ik nu at sloeg mijn lichaam meteen op. Ach, als ik toch zo aankwam dan kan ik mijn walvispak ook wel gaan spekken!

Naast de liters melk had ik geen cravings. Ik dronk de hele dag door melk en ging er zelfs 's nachts voor mijn bed uit. Tot die ene dag dat vriendlief thuis kwam met 2 bakken Ben&Jerry's. Wat heb je me aangedaan.... 

Gewapend met een lepel en een jankfilm plofte ik op de bank. Ik at het ijs langzaam omdat het nog zo hard was. Schep schep schep. "Vreet je die nou in 1x leeg Lisa? Bah, dat kan echt niet." Kevin keek me aan alsof ik een monster was. "Nee hoor, ik ben nog niet eens op de helft." Zei ik met volle mond. Auw! Brain freeze! Ik liep naar de keuken voor een slokje water. Toen ik mij weer installeerde op de bank, in mijn hoekje,  op een dekentje gedrapeerd door Kevin mochten de vliezen breken, keek ik in mijn beker. Ai, 2/3 van de beker is al leeg. Ik schrok, heb ik zo lopen vreten? Dan maak ik hem maar op. 

Een moment van schaamte overspoelde mij. Ik liep (waggelde) naar boven om mezelf te bekijken in de spiegel. Alsof Ben meteen op de ene heup zat en Jerry op de ander. Ik vond van wel. Op dat moment vond ik dat wel. God, ik ben echt een homp vlees geworden. Ik zag mijn chagrijnige spiegelbeeld en streelde mijn ronde buik. "Hallo daarbinnen, heb je ook zo genoten van het 'ijsje'?" Ik glimlach bij haar getrappel en al snel ben ik mijn spiegelbeeld vergeten. 

Was het niet dat ik 2 keer per week zo'n bak ijs weg zat te werken. Ach kon mij het schelen, een ronde buik had ik toch. Na zo'n misselijke start had ik het ook wel verdiend. Die kilo's na de zwangerschap? Dat zie ik dan wel weer! 

Ik heb heerlijk genoten van Ben en Jerry, mijn stiekeme liefdes! Beker na beker na beker. Heerlijk! Na elke beker bekeek ik de Michelin versie van mijzelf. Rond en gezond!

Hebben jullie ook zo "goed" gegeten in jullie zwangerschap?

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je