{{ message.message }}
{{ button.text }}

Samen spelen ondanks de leeftijd

Afbeelding blog 'Samen spelen ondanks de leeftijd'

Wat mij opvalt is dat kinderen ondanks hun leeftijdsverschil toch altijd wel een manier weten om met elkaar te spelen.

Mijn zoontje is net 2 en mijn dochter is nu 7 maanden . Ze schelen precies 1,5 jaar in leeftijd. Ondanks het leeftijdsverschil weten ze met elkaar te spelen.

Mijn oudste heeft normaal gesproken meer interesse in spelen met oudere kinderen. Die spelen naar zijn mening toch een stuk leuker. Die baby’s zijn maar saai, vind hij tenminste. Zodra wij naar een speeltuin gaan, of eigenlijk maakt het niet uit waar we naartoe gaan hij vind het altijd leuk, kiest hij de oudere kindjes uit en is het zijn bedoeling dat ze ‘samen’ gaan spelen.

Maar thuis heeft hij alleen een jonger zusje. En als je dan samen wilt spelen dan zul je toch iets moeten verzinnen. Zo geeft hij dan speelgoed aan haar en zij is daar dan erg blij mee en schenkt hem een gulle lach. Of tijdens het eten hebben ze hun eigen pret. Papa en mama komen zijn dan niet meer interessant. Ze kunnen heerlijk plezier hebben met elkaar.

Zoals jullie kunnen zien op de foto bij deze blog hebben ze samen veel plezier op het hobbelpaard. Daar hebben ze een klein beetje papa of mama voor nodig, maar dan vinden ze het toch wel heel erg leuk.

Merken jullie dit ook? Hier gaat het natuurlijk ook niet altijd goed hoor, maar af en toe de positieve benadering is ook niet erg. 

Tags: #Kids & Zo, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je