{{ message.message }}
{{ button.text }}

Samen slapen elke avond weer

Bij ons in bed slapen. Van de 2de zeiden we dat doen we niet.. maar toch

Afbeelding blog 'Samen slapen elke avond weer' Achtergrond blur afbeelding

Toen R. geboren was en we weer thuis waren viel hik vaak snachts naast me in slaap. Eerst was een beetje paniek. Naar langzamerhand leg je hem hoog tegen het hoofdbord aan dan en in een slaapzak. Hij sliep snachts al vrij vlot door. Was met 1 tot 2 maand dat hij nog nachtvoeding kreeg.

Ze zeggen van regelmaat dat het belangrijk is. Nou daar ben ik het wel mee eens. Nadat ik geen borstvoeding meer gaf kreeg hij rond 5e zijn avond eten en rond 7uur zijn avond fles. Ik legde hem dan op ons bed neer en legde hem.op zijn zij en legde op een ander kussen de fles. 95 keer van de 100 viel hij zo in slaap. Je had er geen kind aan ;)

Hij sliep tot ongeveer ruim 1.5 jaar bij ons. Toen gingen we verhuizen en kreeg hij zijn eigen bedje. Dat was soms nog wel even wennen maar dat is ook niet zo raar. 

Bij E. Daarin tegen zeiden we nee!! Gelijk in zijn eigen bedje. Maar ook met borstvoeding had je die momenten dat hij bij je in slaap viel.. en dan zeiden we nog wel is tegen elkaar.. We zouden het niet doen he?! Hoewel E. In het begin bijna gelijk doorsliep werd hij na een maand of 2 bijna elke nacht wel 1 of meerdere malen wakker snachts. De ene keer was het om geborgenheid te vinden, fles, speen, kraampjes. Zeg het maar wat het was. Tot ongeveer 11maanden begon hij het eindelijk te menen! Doorslapen!!! 

En nu slaapt hij weer en soms maakt ie er een feestje van (vaker feestje dan gelijk slapen) dan denk ik: "Wat maakt het ook uit. In de arme landen hebben ze geen keuze. Als er wat is ik ben direct bij je, maak een fles of verschoon je luier als het moet, ik pak je speen of ik ga met je aan de wandel (ook soms zijn er van die momenten dat ik ook wil slapen) En soms midden in de nacht gaat er een deur open en dan komt je broer er ook aan en kruipt bij papa in bed. Daar liggen we dan.. de rest van de nacht. Met z'n 4en."

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je