{{ message.message }}
{{ button.text }}

Samen naar de bibliotheek

Afbeelding blog 'Samen naar de bibliotheek'

Inmiddels is het wel bewezen dat ( voor ) lezen heel goed is voor een kind. Je kind vergroot zijn woordenschat, leert bepaalde klanken en kan zijn fantasie goed zijn werk laten doen. Helaas zijn boeken vaak behoorlijk kostbaar. Gelukkig hebben we dan altijd nog de bibliotheek. Samen met je kind naar de bibliotheek gaan is een leuk, leerzaam en goedkoop uitje.

Gratis lidmaatschap voor kinderen

Vanaf de geboorte kun je jouw kind al lid maken van de bibliotheek. Bij de meeste bibliotheken in ons land is het lidmaatschap voor kinderen gratis. Het is daarbij niet verplicht om als volwassene een betaald lidmaatschap te hebben.

Voor de allerkleinsten van 0 tot en met 2 jaar

Ook voor de allerkleinsten is boekjes kijken en voorlezen al leuk en leerzaam. Bij de bibliotheek zijn de boeken in diverse categorieën ingedeeld. Zo is het als ouder gemakkelijk om boekjes te vinden die afgestemd zijn op de leeftijd van het kind. Echte aanraders voor de kleintjes zijn: voelboekjes, boekjes van Nijntje, Bumba en Woezel en Pip. Ook aanwijsboekjes met slechts enkele woordjes zijn erg leuk. Ben je bezig om je kindje zindelijk te maken? Of wordt jouw kind misschien wel grote broer of zus? Kijk eens bij het betreffende thema en je zult zien dat over vrijwel ieder onderwerp wel iets leuks te vinden is.

Voor peuters en kleuters

Kinderen van deze leeftijd vinden het geweldig om samen met mama of papa boekjes uit te kiezen. Behalve boekjes van Kikker, Woezel en Pip en Nijntje vinden zij ook Sprookjesboeken en boeken met rijmpjes en versjes erg leuk.

Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar

Vanaf deze leeftijd leert een kind zelf lezen. Bij de bibliotheek vind je een zeer grote keuze aan AVI boeken, gesorteerd op het leesniveau van het kind. Zo kan je kind zelf boekjes uitkiezen en wordt lezen nog leuker!

Vanaf 9 jaar

De Jeugdafdeling van de bibliotheek is echt niet alleen voor de allerkleinsten onder ons. Op deze leeftijd moet een kind vaak de eerste spreekbeurten houden en werkstukken maken. In de bibliotheek is daarvoor voldoende naslagwerk te vinden. Ook voor deze leeftijd zijn in de bibliotheek vele spannende leesboeken te vinden. Daarnaast staan er in de meeste bibliotheken computers, waar kinderen gratis of voor een klein bedrag gebruik van kunnen maken.

Andere materialen

In de bibliotheek zijn behalve boekjes ook andere materialen te leen, zoals tijdschriften, puzzels, luisterboeken, cd`s en dvd`s. Vaak betaal je hier wel een kleine bijdrage voor.

Gezellige activiteiten

Een uitstapje naar de openbare bibliotheek is altijd al leuk, maar op sommige dagen is het extra gezellig. Veel bibliotheken organiseren een aantal keer per jaar activiteiten speciaal voor kinderen. Denk hierbij aan ‘Voorleesuurtjes’, ‘Knutselmiddagen’ of ‘Peuterochtenden’. Kijk voor meer informatie eens op de website van de plaatselijke bibliotheek of op www.bibliotheek.nl

Op zoek naar een leuk tijdschrift voor uw kind? Klik dan hier.

Veel leesplezier!

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je