{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ruzie op de opvang

Blij met de opvang, maar er is een kind die wel eens gemeen is.

Afbeelding blog 'Ruzie op de opvang' Achtergrond blur afbeelding

Neo gaat al vanaf 8 maanden oud naar de opvang en daar ben ik super tevreden over. Neo zit inmiddels in de peutergroep (2-4 jaar). In de peutergroep zitten ook kinderen die hij al kende van de babygroep. En zo ook Y (ik zal zijn naam niet gebruiken).

Y kan heel lief zijn, maar soms ook helemaal niet. Neo komt vaker thuis met schrammetjes. En toen de vaste juf een weekje op vakantie was, had Neo elke dag wel weer een nieuw wondje. Ik begrijp best dat kindjes op die leeftijd wel eens ruzie hebben en dan meteen meppen of krabben, omdat ze nog moeite hebben met zich te uiten (en vooral speelgoed delen is soms lastig voor ze). Maar de druppel was er bij mij toen Neo met een blauw/paarse knijpplek op z'n buik naar huis kwam. Nu heb ik Neo natuurlijk gevraagd hoe hij telkens aan die wondjes kwam en vaak zei hij: "Y". Soms was het ook wel een ander kindje. Maar na die vieze knijpplek ben ik toch maar op de juffen af gestapt en gezegd dat ik er nu langzaamaan wel genoeg van begon te krijgen. (Nog erg netjes, want de stoom kwam uit mijn oren). Zeker omdat ik wist dat Y in de babygroep ook weleens gemeen was, en vaak dingen deed als de juf niet keek.

Bij de opvang letten ze er nu meer op. Maar het is natuurlijk niet altijd te voorkomen. Zeker als de juf een luier van een ander kindje moet verschonen, of de kindjes in bed moet leggen. Ze kunnen zich niet in 2-en splitsen en overal tegelijk zijn.

Dus een paar dagen geleden kwam Neo thuis met papa, die hem had opgehaald. En ja hoor, Neo had een flinke kras op zijn kind waar Y heb had gekrabd. Papa vertelde me dat de juf tegen Neo had gezegd dat Neo ook wel terug mocht slaan als Y hem nog eens wat deed. Ik begrijp haar reactie wel, want Y doet dit niet allen bij Neo. Maar ik heb liever niet dat Neo leert om te slaan. Alhoewel ik in mijn hoofd stiekem wel trots zou zijn als ie Y een flink ervan langs gaf, ben ik niet iemand die mijn kind wil leren om te slaan.

Ik weet dat Y het ook niet makkelijk heeft thuis, met een autistische broer. Maar het is wel frustrerend en soms ben ik gewoon bang dat Y de andere kindjes aansteekt met zijn gedrag. Ik moet er ook bij zeggen dat er ook veel momenten zijn dat Neo heel goed met Y kan spelen.

Neo is gelukkig erg lief, en geeft iedereen kusjes en knuffels dus het valt tot nu toe mee. En ik heb gehoord dat Y binnenkort naar een andere opvang gaat. Pffff, gelukkig, een zorg minder.

Ik wil wel even benadrukken dat ik heel tevreden ben met de opvang waar Neo heen gaat. Ik zou geen andere willen. En ook Y is niet alleen maar slecht, hij kan ook heel lief zijn. Overal gebeuren dit soort dingen wel denk ik. Maar wilde het gewoon even kwijt =)

Tags: #Kids & Zo, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je