{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rimpels en grijze haren - Ouderdom is coming!

Dat we het allemaal eens krijgen, die grijze haren en rimpels, moge duidelijk zijn. Maar zo vroeg? Ik ben nog maar net 31!!

Afbeelding blog 'Rimpels en grijze haren - Ouderdom is coming!'

Dat ik grijze haren begin te krijgen werd me pijnlijk duidelijk toen ik een jaar of 29 was. Ik heb altijd mijn haar geverft. Ik denk wel vanaf mijn vijftiende. En nu was ik eindelijk zover om mijn eigen haarkleur uit te laten groeien toen ik daar ineens een dikke zilverkleurige haar tegen kwam. Ik was serieus net een paar dagen daarvoor bij een vriendin geweest die klaagde dat ze al zo vreselijk grijs werd. Wat baalde ze, en wat lachte ik. En nu, een paar dagen later ontdekte ik ze ook bij mezelf. Zomaar, zo ineens. Het waren er drie. Ik trok ze er tussenuit en bedacht me dat ik vast niet zo snel grijs zou worden. Over een paar jaar zou ik pas de volgende grijze haar vinden, dacht ik. Maar niets was minder waar. Toen ik een paar maand later bij de kapper zat om mijn haar bij te laten knippen en zij mijn haar omhoog hield, zag ik daar ineens een flinke schittering. Een hele dikke zilveren haar die dansend begon te schitteren in het licht. In de spiegel zag ik mijn ogen groter worden. Mijn lippen gingen van elkaar en vormden een ovaal terwijl ik mijn hand voor mijn mond sloeg. 'Zie jij wat ik zie?' vroeg ik verschrikt aan de kapster die geschrokken stopt met het omhoog borstelen van mijn haar. Ze hield de puntjes van mijn haar omhoog en kwam achter mijn lange bruine haren vandaan. Of.... nou ja... gedeeltelijk grijs. Ze keek me aan. 'Zie jij het ook?' vroeg ik haar nogmaals en wees met mijn vinger naar die dikke zilveren haar. 'Je bedoeld die grijze haar?' Uhm ja! Die bedoel ik. 'Ja ik zie hem. Nou ja, eens krijgen we er allemaal mee te maken, toch?

Ze had natuurlijk hartstikke gelijk. De één is alleen wat vroeger dan de ander. En ookal had ze gelijk, ik baalde als een stekker. Ik bedoel, kom op! Ik was nog maar 29! Onderhand ontkom ik niet meer aan die grijze haren en zijn er een hele partij meer bij gekomen. Nou ja, als dat alles is....

Tot aan mijn verjaardag afgelopen maand was dat inderdaad alles. Was het niet dat ik op mijn verjaardag, 15 April, plots de dikke kraaienpoten zag zitten in de hoeken van mijn ogen! Serieus?! Moet dat nou?! Ik ben net 31! En terwijl ik verder keek zag ik nog meer rimpels en lijnen. Mijn gezicht leek ineens zo.... vermoeid. Zelfs mijn wallen hebben hun eigen wallen. Tussen mijn wenkbrauwen zit trouwens ook zo'n dikke lijn, mijn denk rimpel. Daar baalde ik voor een tijdje terug al van, maar goed. Het bleef eerst alleen bij de denk rimpel. Nu ontkom ik ook niet meer aan de rest dat begint te rimpelen. Vooral wanneer ik lach verschijnen ze plots overal. Ach, wat zeggen ze daar ook alweer over? Rimpels zijn niet erg, als ze maar op de juiste plekken zitten, toch? 

Natuurlijk zijn die rimpels niet ineens ontstaan op de dag dat ik 31 werd. Nee, die rimpels waren me gewoon nooit opgevallen. Wanneer ik foto's terug kijk zie ik ook wel dat ze er veel eerder waren. Alleen nu vallen ze ineens heel erg op. Even denk ik terug aan dat programma van Sofie Hilbrand, Sofie staat strak heette dat geloof ik. En ineens snap ik best dat mensen hun gezicht vol spuiten met botox omdat ze die akelige rimpels niet meer willen zien. Of willen ze gewoon niet herinnerd worden aan het feit dat iedereen ouder wordt? Wil iedereen dan gewoon graag jong blijven?

Ik voel me niet oud. Om heel eerlijk te zijn voel ik me ook zeker geen 31. Gek hè? Dat je lichaam ouder wordt terwijl de geest toch niet helemaal mee gaat met het lijf. Tenminste, zo voelt het voor mij. En vind ik dat erg? Nee, laat mij maar lekker oud worden met een jonge instelling. Dan blijft het tenminste leuk ;)

Hoe kijken jullie daar tegenaan? Zien jullie op tegen het ouder worden?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je