{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Rijkeluisziekte, ticket tot een verheven leven?

In Amerika werd een jongen vrijgesproken van het doodrijden van 4 mensen onder invloed! Waarom? Vanwege de rijkeluisziekte, Affluenza.

Afbeelding blog '​Rijkeluisziekte, ticket tot een verheven leven?'

In Amerika werd de tiener Ethan Couch niet veroordeeld voor het doodrijden van 4 mensen in dronken toestand. Couch zou namelijk lijden aan de rijkeluisziekte Affluenza. Affluenza is een samenvoeging van Affluent (welvarend) en Influenza (griep). Het is een niet-erkende ziekte, maar op basis hiervan zou Couch niet veroordeeld zijn tot een celstraf. Deskundigen beoordeelden dat Couch zo rijk en verwend was, dat hij het verschil niet weet tussen goed en fout. 

Ik was echt even met stomheid geslagen toen ik dit las. Het is al een tijd geleden gebeurd en nu weer in het nieuws omdat hij opnieuw is opgepakt. Maar is dit echt hoe het rechtssysteem werkt in Amerika?

Ook meteen laaide daar de discussie op tussen het grote gat tussen rijk en arm, wat nu opnieuw even goed duidelijk werd gemaakt. Een arm persoon zou nooit vrijgesproken worden op basis van zo een vaag omschreven, niet-erkende ziekte. Waarom iemand met geld wel?

Op zich moet ik zeggen, dat ik mij enigszins kan voorstellen dat de normen en waarden van rijke kinderen wat anders liggen dan bij zogenoemde arbeiderskinderen. Welvarende kinderen vinden nu eenmaal hele andere dingen veel normaler en zien daardoor minder goed hoe de realiteit werkt. Maar om dan te zeggen dat iemand het verschil tussen goed en fout niet meer ziet, gaat ver.

Zo zie je maar dat een kind de waarde van elke verdiende euro leren, wel erg belangrijk is. Rijk of minder rijk, kinderen moeten weten wat het kost om geld te verdienen. Het is belangrijk voor hun realiteitszin, om te weten waar geld vandaan komt en dan niet alles vanzelfsprekend is.

En dit geval in Amerika gaat wel idioot ver hierin en dat is ook té belachelijk voor woorden. Maar de kern van het verhaal is wel, dat het hebben van geld mensen in staat stelt tot rare dingen.

Al met al hoop ik niet dat deze gekte en vooral het geloof in deze gekte nog verder doorslaat. En voor nu hou ik het er maar op, dat dit weer alleen maar kan in Amerika! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je