{{ message.message }}
{{ button.text }}

Review: Babboe Bakfiets City

Afbeelding blog 'Review: Babboe Bakfiets City'

De eerste bevindingen van de testmoeders druppelen binnen op de redactie van Mamaplaats. Hieronder lees je meer informatie over de bakfiets én de kennismaking van testmoeder Eva met de Babboe City!

De bakfiets: Babboe City

De Babboe City is een stevige 2-wiel bakfiets met een robuust modern design, met een speciaal ontworpen bak met zachte ronde hoeken. De ontwikkeling stond volledig in het teken van veiligheid, stevigheid en design. Ideaal voor twee kindjes en boodschappen. Kortom, een bakfiets waarmee je gezien mag worden! Klik hier voor meer informatie.

Review: spannend om een bakfiets te mogen testen!

De eerste indruk is dat het een stevige, mooi gevormde fiets is. In de bak zit een bankje voor twee kindjes, maar in ons geval is er voor het bankje een drager gemonteerd om de Maxicosi op te bevestigen. Ik heb nog nooit op een bakfiets gefietst, dus heb even de tijd genomen om te oefenen voordat ik mijn dochter in de bak zette...

De eerste meters is het erg wennen. De fiets is gelukkig erg stabiel op de brede banden, maar het sturen is echt anders dan op mijn gewone fiets. Het voorwiel is veel kleiner en zit veel verder naar voren, zodat je voor je gevoel erg breed de bochten in moet sturen. Het hielp niet erg mee dat er toevallig een paar buren buiten waren om mij te zien stuntelen... Maar na een klein rondje door de buurt had ik wel het gevoel dat ik ermee overweg kon. Het went gelukkig snel! Op een mooie ochtend hebben we dan ook Silke in haar Maxicosi op de drager geplaatst en zijn we met zijn drietjes een eindje gaan fietsen naar de bollenvelden. Silke was helaas erg verkouden en zat er een beetje stilletjes bij, maar omdat ze in haar vertrouwde maxicosi zat vond ze het vanaf het eerste moment wel prima. Ik vond het fijn dat ze met haar gezicht naar me toe zat, zo kon ik in de gaten houden hoe ze zich voelde. Wel even opletten dat ik ook nog aandacht hield voor de weg voor ons!

Het fietsen is best licht, door de 7 versnellingen is het goed te doen. Al moet ik zeggen dat ik een steil fietsbruggetje in de omgeving maar uit voorzorg gemeden heb... dan maar een andere route vandaag.

Ik merkte wel dat het voor Silke prettig was als ik de hobbels en bobbels een beetje ontwijk en niet te hard fiets, want de vering is niet gelijk aan die in de auto of de kinderwagen. Voor mijn gevoel moet ik dus wat rustiger fietsen dan ik gewend ben... misschien is dat ook niet eens zo'n slecht idee trouwens, kan ik wat meer om me heen kijken!

Geschreven door Eva

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je