{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wraak

Het is 10:20 lekker geslapen dus. Maar ook zie ik dat ik weer een sms binnen heb gekregen. Zuchtend typ ik m'n wachtwoord om te kijken wie me gesmst heeft

Afbeelding blog 'Wraak ' Achtergrond blur afbeelding

Het is Rinze die heel erg chagrijnig of boos op me is. ‘je hebt me gebeld Ria. İk was niet gelegen’ dit is de sms die Rinze me gestuurd heeft. İk lees de sms twee keer. Hoe droog en serieus hij is kan ik gewoon niet begrijpen. İk kan er geen plek geven. Het liefst wil ik tegen hem schreeuwen roepen dat hij normaal moet doen. We konden toch gewoon vrienden blijven. ‘ik wou wat vragen Rinze maar het is niet meer nodig’ Schrijf ik terug. İk type ook expres zijn naam dat vond hij nooit leuk. İk wacht even maar krijg geen berichtje terug. Eigenlijk wil ik weten wat er aan de hand is. Ik probeer wat te typen maar verwijder het weer. ‘wil je langskomen, kunnen we even bijpraten’ ik twijfel maar voordat ik er bij nadenk druk ik op verzenden. Nadat ik een vinkje heb gekregen krijg ik gelijk spijt van m'n actie. Dit was toch nergens voor nodig. Waarom ben ik degene die actie onderneemt. Misschien moet ik weer typen dat ik verkeerd gesmst hebt. ‘ik wil je ouders niet lastig vallen’ krijg ik als antwoord terug. İk begin boos te worden ‘dan niet rotzak’ zeg ik hardop. ‘laat dan maar zitten fijne weekend’ type ik terug en wil hem eigenlijk wurgen. ‘voor jou ook een fijne weekend’. Dit is wat ik terug krijg.

‘Wat een kinderachtig gedoe, jullie lijken wel kinderen’ zegt Karin als ik haar de sms'jes laat zien. ‘ja ik wilde het gewoon uitpraten maar kijk hoe hij tegen mij doet’ zeg ik chagrijnig. ‘maar die WhatsApp sms jes vind ik wel heel vreemd’. İk knik zonder wat te zeggen. ‘wat ben ik blij dat je gebeld hebt Ria anders was ik nu aan het niksen thuis in m'n eentje. Nu zitten we samen te niksen’ zegt Karin en we beginnen allebei heel hard te lachen. ‘m'n vriend komt me wel straks ophalen helaas kan ik niet lang blijven.’ ik knik en we kletsen over van alles. Eigenlijk kletst Karin en ik probeer naar haar te luisteren. Maar in m'n gedachten zie ik Rinze en Nico steeds voorbij komen. Of kan het zijn dat Nico me gesmst heeft. Dit is wel iets voor hem en hij is natuurlijk degene die m'n geur het beste kent. Maar waarom zou hij me met een onbekende nummer sms'en. Hij heeft zijn telefoonnummer vast veranderd. Of Rinze was hartstikke dronken en weet gewoon niks meer. ‘ik moet gaan zie je wel weer op werk’ ze staat op en pakt haar tas. Samen lopen we naar de deur. ‘sms me maar als je weer iets hoort’ ze knipoogt. Het blijkt dat zij het hartstikke spannend vind omdat ze de helft van de verhaal niet weet. Als je het mij vraagt vind ik het allemaal stom. Heel stom zelfs, waarom kan ik niet gewoon een normaal leven hebben.

Met een zucht zet ik de tv uit. İk pak m'n telefoon en ga liggen op de bank. Eerst kijk ik op m'n telefoon maar dan verveel ik weer snel. ‘dan maar boodschappen doen’ zeg ik hardop. Met nog een zucht pak ik m'n rugtas en doe m'n portemonnee der in. İk kam snel m'n haren en doe het in een staart. Tevreden kijk ik in de spiegel, met m'n trainingspak zie ik er leuk sportief uit. Voordat ik het vergeet pak ik ook m'n huissleutels. M'n ouders komen vandaag laat thuis dus wil ik niet tot laat buiten rondhangen.

Het weer is gelukkig warm. İk geniet vol van de warme stralen en ben blij dat ik wat vitamine d binnenkrijg. İk ben bijna bij de supermarkt en hoor m'n telefoon afgaan. İk doe m'n rits open en pak m'n telefoon het is weer dezelfde onbekende nummer die me gesmst heeft. ‘hallo met Ria’ zeg ik alleen. İk hoor helemaal niks van de andere kant ‘Hallo met wie spreek ik’ zeg ik nog een keer. ‘ehh Ria met mij’ hoor ik een stem zeggen. Natuurlijk weet ik gelijk wie het is maar ik kan het niet geloven. Waarom zou hij me gaan bellen. Na alles wat ze me aangedaan hebben. ‘ben je der nog’ vraagt hij. ‘ja ik ben er nog. Maar waarom bel je me’? Vraag ik nieuwsgierig. İk heb geen zin om vervelend te doen. İk ben hartstikke benieuwd waarom hij me sms't en belt. ‘ik wil heel graag met je afspreken. Gewoon, dingen met je bespreken’. İk zucht ‘wat wil jij nou met mij bespreken’ vraag ik geïrriteerd. ‘Ria ik wil het gewoon uitpraten en eigenlijk ook m'n excuses aanbieden’ zegt hij bijna fluisterend. İk stop met lopen en denk heel goed na. Natuurlijk moet ik niet met hem afspreken maar puur uit verveling stem ik toch toe. İk probeer mezelf wijs te maken dat het puur om verveling is. Maar een stemmetje in mij zegt heel wat anders. ‘kan je morgen’? Vraagt Nico. ‘ik kan vandaag ook afspreken als het voor jou ook kan’. Zeg ik. İk probeer snel te praten voordat ik spijt krijg. İk kan niet helder nadenken. Er is gewoon iets wat ik wil doen. Wraak nemen op Alma. Zij heeft zonder pardon m'n van me afgepakt terwijl ik ook zwanger van hem was. Dit gun ik haar zo niet. Daarom stem ik toe om aftespreken met Nico. Vandaag nog, want nu durf ik het nog.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je