{{ message.message }}
{{ button.text }}

Where it al began

Eva

Afbeelding blog 'Where it al began'

“Ik wou je dit graag persoonlijk vertellen, per 1 juli aanstaande ga ik aan de slag bij een advocatenkantoor. Door mijn overschot aan vakantie uren zal vrijdag mijn laatste dag zijn.” Voor mij zit Robin, midden 50, sociaal en al sinds ik hier begon met werken na mijn studie, zo’n 5 jaar geleden, mijn directe baas. Hij ving me op toen mijn eerste echte liefde me verliet, ondersteunde me toen mijn vader overleed en nu kiest hij zijn eigen weg. Ik moet even slikken. “Maar… Waarom… En ik dan?!” stamel ik. Direct realiseer ik me wat ik zojuist heb gezegd. “Sorry, het gaat niet om mij natuurlijk. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, ik ben heel blij voor je! Maar ik ga je wel missen.” Hij kijkt me aan en glimlacht. “Ik jou ook Eva, je bent een fijne secretaresse. Ze zijn al aan het zoeken naar een vervanger en voor wat ik begreep al ver in de sollicitatieprocedure met een meer dan geschikte kandidaat. Maak je geen zorgen, voor talenten zoals jij is er altijd voldoende plek binnen dit bedrijf. En anders stuur je me maar een app, dan neem ik je gewoon mee.”  Zegt hij met een knipoog.
Ik loop terug naar mijn eigen bureau, ga zitten en kijk uit het raam. Ik heb altijd gehouden van het uitzicht over de stad, maar nu lijkt het somberder dan ooit. En dat ondanks de zon die schijnt. Ik kijk op m’n horloge en zie dat het al ruimschoots 17.00uur is geweest. Als ik om me heen kijk realiseer ik me dat het kantoor al leeg is, alleen overijverige Lisa zit er nog. Ik haat Lisa. In haar veel te korte rokjes, veel te strakke topjes en perfecte benen. Ze wil iets te graag de beste zijn, koste wat het kost. Ik kan de gedachte van Lisa onder het bureau van Floris, onze Algemeen Directeur, niet onderdrukken en lach gemeen. Ik sluit de computer af, pak m’n telefoon om hem in m’n tas te doen en zie dat ik een berichtje heb van Niels. Niels is een van de mooiste mannen die ik ooit heb gezien. Lang, donker haar, sexy uitstraling en onweerstaanbaar in pak. Niels is echter al een paar jaar samen met zijn vriendin en als ik iets heb geleerd uit mijn verleden is dat gebonden mannen de ergste zijn van allemaal. “Ik heb je al een poosje niet gesproken, ik mis je schatje. Morgen een afspraak in Amsterdam, zin om samen te lunchen?” Ik besluit later te reageren en pak m’n oortjes erbij om muziek op te zetten. Ik zoek mijn favoriete afspeellijst erbij en zet hem zo hard mogelijk. Ik loop naar de garage, stap in mijn auto en rijd naar mijn huis net iets buiten de stad. Van werk naar huis is ongeveer een halfuur rijden, maar vandaag lijkt de terugrit 3 uur te duren. Als ik aan kom bij mijn huis, zie ik een bekende auto voor de deur staan. Nee he, denk ik bij mezelf. Als ik ergens geen zin in heb is het een gesprek met Thomas. Thomas en ik zijn inmiddels 3 maanden uit elkaar nadat hij het nodig vond om met mijn beste vriendin Sanne het bed in te duiken. 
Als ik dichtbij huis kom, zie ik dat hij staat te wachten tegen zijn auto aan. “Waarom ben je zo laat? Je was toch om 17.00uur klaar met werken? Ik sta hier al sinds 17.30uur te wachten! Ik wil met je praten Eva, je kan me niet blijven negeren.” Ik kijk me geïrriteerd aan en zucht. “Wat wil je van me, Thomas? Je hebt al je spullen terug, ik begrijp niet zo goed wat je hier komt doen.” 
“Ik wil met je praten, verdomme. Sinds je me uit huis hebt gezet hebben we hier nog geen fatsoenlijk gesprek over kunnen voeren, hoe kun je me nou blijven negeren?! We hadden het toch goed samen?!” Ik kijk hem aan en kan het een lach niet onderdrukken. “Ja lieve Thomas, ja. We hadden het heel goed samen, totdat jij besloot om Sanne te neuken. Ik zou het dan ook ontzettend fijn vinden als je me nu met rust laat, aangezien jij degene bent die mij heeft bedonderd en niet andersom. Ik hoef er niet met je over te praten, ik hoef geen uitleg, ik begrijp het en ik wil nu graag naar binnen.” Thomas kijkt me met open mond aan. Ik blijf hem nog een paar seconden aankijken en loop naar mijn deur. Ik open de deur, stap naar binnen in de verwachting dat Thomas achter me aankomt. In plaats daarvan hoor ik hem in zijn auto stappen en wegrijden. Ik doe de deur achter me dicht, gooi m’n tas in de hoek van de gang en plof op de bank. Wat een kutdag.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je